Google Website Translator Gadget

Sobre cookies

dimarts, 8 d’abril del 2014

Matagalls des de Collformic passant per 9 fonts

Font dels Bisbes, a la pujada final al cim del Matagalls
El Montseny és una joia, cada cop que hi vaig me’n reafirmo.  Si comptem la població que hi ha a 1 hora i poc en cotxe del Montseny ens trobem que és de l’ordre de 5 milions de persones, 65% de la població de Catalunya. Per calcular-ho he considerat les comarques de Barcelonès, Gironès, La Selva, Maresme, Osona, els dos Vallès i la meitat del Baix Llobregat i del Bages (zona Moià). Doncs pel temps que el 65% de la població triga en arribar al Montseny, val molt la pena, s’està a poc més d’una hora d’una gran zona de natura i muntanya, i és prou gran perquè només trobis aglomeració de gent en punts molt concrets, a la resta s’està sol, et trobes gent pels camins però no en excés.


Font dels Garriguencs



L'emplaçament de les font dels Manlleuencs


Una de les meves zones predilectes és el vessant nord del Matagalls, la ruta per les fonts del Torrent de Rentadors i tornar pel coll de Saprunera, una ruta de 9 fonts, una delícia de fagedes, torrents, fonts, carenes i vista. És que quasi es veu tot Catalunya!


Font del Collet dels Llops o Font Freda

Font dels cims o de Prat Xic

Font del Matagalls

Faigs espectaculars!

Dissabte, a la creu del cim, comentàvem amb altres excursionistes què devien ser algunes muntanyes que veiem a la llunyania. Un cop situats Montserrat, la Mola de sant Llorenç, Sant Sadurní de Gallifa i els cingles de Bertí i Puiggraciós en diversos plans paral·lels,  cap al sud-oest i lluny encara veiem muntanyes. Potser la serra de Montmell? I més enllà es poden veure els Montsecs? 



Cap a Coll Saprunera





I per l’altre costat, els cingles de les Guilleries, Puigsacalm, la Garrotxa i de teló de fons tot el Pirineu des de Port del Compte fins a la zona Ull de Ter-Canigó. Vista de 360 graus, una gran muntanya!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada