Google Website Translator Gadget

Sobre cookies

dilluns, 25 d’agost del 2014

La vall de Peguera a Espot, Pallars Sobirà









La vall de Peguera, dins el Parc Nacional d'Aigüestortes i Estany de Sant Maurici, mai passa com una més, té un encant especial, els seus llacs Negre i Tort tan emblemàtics, el refugi Josep M. Blanc tant ben posat en aquell racó, amb la petita península, i amb uns bancs per contemplar el llac i les seves llums canviants amb les hores.

Estany de Lladres, matí

Els estanys bessons de Trescuro
La muntanya s'insinua
Aquest estiu estrany que estem vivint ens ha aportat una nova visió de la vall, amb boires tot el dia i amenaça de pluja el matí. Fins i tot l’estany de Lladres, amb les boires, es veia maco!
 
El refugi Josep M Blanc

Al costat del refugi, àrea de repòs

Estany Tort des del refugi


Hi ha dues possibilitats d’entrar a la vall de Peguera: la lògica, des del poble d’Espot i seguint tot el curs del riu Peguera, és un camí antic i maco, amb cascades, pontets, riu i boscos, i l’únic inconvenient, un desnivell de 1000 metres fins al refugi.

Estany de Lladres, tarda

Cascada propera a Espot
L’alternativa és començar  des de l’aparcament de Prat Pierró, a uns 3 km d’Espot i seguir la pista apta que utilitzen els vehicles que pugen a la zona del refugi i les construccions hidroelèctriques. És una ruta menys atractiva, tot i que el pas pel collet sota el Pui de Linya té molta vista. L’avantatge d’aquesta ruta és que es guanyen 300 metres de desnivell. En temps és similar. Tant si anem per una com per l’altra, Peguera sempre val la pena!.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada