Google Website Translator Gadget

Sobre cookies

diumenge, 12 d’abril del 2015

Salt del Sallent a la vall d'en Bas


La silueta de Santa Magdalena i Puigsacalm ens acompanya tota l'excursió
Sortint de l’àrea de pícnic del Pla d’en Xurri, a Sant Privat d’en Bas, cap al Salt del Sallent hem anat a buscar el camí de les gorgues per la riera de Gorners. Després de la Gorga Blava deixem la riera i comencem la pujada pel camí del Bot cap a la Freixeneda. 



Arribant a la gorga Blava
Moltes flors a les fagedes

Des d’aquesta antiga masia, molt ben situada, l’habitual és anar a les Escletxes de l’Euga, però nosaltres ja ho vam descobrir l’any passat així que ens dirigim cap a la Creu de la Freixeneda. 
La casa de la Freixeneda
Les vistes cap al Pirineu des de la Freixeneda
Des d’aquí el camí va en direcció al Salt del Sallent anant a buscar el cingle, un dels llocs més bonics de l’excursió, amb uns roures preciosos. Un cop al Salt del Sallent, el veiem amb molt poca aigua, de fet es vaporitza a mitja cascada, desapareix i reapareix més avall. Des d’aquí anem a buscar el Camí dels Matxos per tornar al lloc inicial, un camí molt ben traçat i amb restes de ben fet, com correspon a la funció que devia tenir.
Roures preciosos

Just abans del Salt del Sallent

Salt del Sallent, molt poca aigua

Una excursió de boscos!
Una excursió molt variada, amb vistes sobre Santa Magdalena i el Puigsacalm, i sobre la vall d’en Bas. Es travessen vàries fagedes i rouredes, pel que a la tardor i més aigua al Salt encara seria més maca. 
De fons sempre els camps de la vall d'en Bas
El bon traçat del camí dels Matxos

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada