Google Website Translator Gadget

Sobre cookies

dijous, 28 de juliol del 2016

Agulla del Portarró d’Espot

Hi han cims lletjos, i també n’hi han d’incòmodes de pujar, sense camí, o rebuscat, amb blocs. Doncs l’Agulla del Portarró ho té tot. Lleig, el mires de baix i et preguntes el perquè del nom si es veu pla per dalt, tot i que no pel costat nordest. I és un munt de rocs sense gaire gràcia. Aquests rocs fan la pujada pesada, incòmode, costa marcar-hi camins. Fa uns anys vaig pujar seguint unes fites, aquest cop no les vaig buscar en pujar i en baixar les vaig perdre. 
 
Carena de Pui de Linya fins Peguera, veieu els Encantats?

Estany Nere i al fons el Llong

Carena de Pui de Linya cap a Peguera, vall i llacs de Subenuix

Això és el cim, com veieu inofensiu per dalt

Pica d'Estats al fons, Montcaubo, i en primer terme la zona de Fogueruix

Malgrat aquesta introducció que no convida gens a pujar-hi, un cop dalt les vistes són molt interessants. La vall de Subenuix es veu perfectament als nostres peus. Té interès també la carena que va del Pui de Linya fins al Peguera passant per Fonguero i Monestero. I costa molt veure Els Encantats, “tant baixets” que queden eclipsats pel Pui de Linya. L’estany Nere i la collada dels Gavatxos també es veuen molt bé. I per damunt del port de Ratera s’obre un forat que permet veure les muntanyes de l’Aran
 
Collada i estany dels Gavatxos

L'imponent Peguera

Monestero i el seu coll

Sempre que passo per aquí haig de fer la foto, m'atrau la simetria de Saboredo Amitges

Baixo entre rocs i alguna clapeta de verd i torno a ser al Portarró. Aquest sí que és un bon lloc. Un coll molt ampli, amb vista, tradicional via de comunicació entre la vall de Boí i les valls d’Àneu, amb força trànsit de gent entre Boí i Espot ja que comunica dues zones molt importants del Parc Nacional d’Aigüestortes i estany de Sant Maurici. Sempre que hi he pujat hi fa vent i sempre hi veig núvols fotogènics. Un lloc agraït, aquest sí. Si voleu fer un cim des del Portarró millor feu el Pic del Portarró, una mica més alt però amb camí fàcil.
Cascada que forma el riu que ve de Subenuix ja tocant a l'estany de Sant Maurici






Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada