Google Website Translator Gadget

Sobre cookies

dilluns, 20 de març del 2017

Circular Bracons Puigsacalm per cresta i pas dels burros

La cresta dels Tosells des de Bracons
Hem fet el Puigsacalm per la cresta dels Tosells des del coll de Bracons i un cop al camí normal hem anat a buscar el camí del pas dels burros. Sense arribar a l’ermita de Santa Magdalena hem tirat amunt cap al Puig dels llops i després al Puigsacalm. Hem tornat per la ruta clàssica de la font Tornadissa.

És una excursió espectacular en diferents aspectes, hem fet com un vuit. Es dona tota la volta al Puigsacalm, amb el que les vistes són molt completes. I es passa per molts punts amb ajuda de cadenes, cordes, grapes que dona un plus d’emoció i entreteniment.
Inici del camí a Bracons



Puig del Tosell

Vall d'en Bas


Es comença pel camí normal de Bracons al Puigsacalm, però molt aviat es pren un camí a mà dreta que s’enfila cap als turons. És un començament una mica dur, es pugen 300 metres, amb l’ajuda de cadenes en alguns passos, fins arribar als Tosells. Acaba el camí de la cresta en uns prats prop dels Rasos de Manter, prat del Faig gros segons indica algun mapa. Allà anem a buscar el camí normal i al cap de poc ens desviem avall cap al camí del pas dels burros.


Vidrà i el Berguedà al fons

Faig gros

Flanqueig per sota el Puigsacalm

L'estrella nadalenca sobre l'ermita de Santa Magdalena

Amb aquest camí es flanqueja per sota el Puigsacalm i el Puig dels llops. Bracons ja queda lluny, estem a la Garrotxa, per damunt de Joanetes. Es veu la gran estrella nadalenca de sobre l’ermita de Santa Magdalena. Abans d’arribar-hi un indicador diu que amb 30 minuts serem al Puigsacalm passant pel Puig dels llops. Agafem aquest camí a mà esquerra, puja decidit amb alguna grapa d’ajuda fins als plans on hi han es cims. 
Pas dels burros


Alguna grapa pujant al Puig dels llops

Puig dels llops

Ermita de Santa Magdalena

Puigsacalm
El Puig dels llops espectacular i fàcil, seguint el camí, una mica més enllà el Puigsacalm. És un cim emblemàtic, fàcil, i amb el dia primaveral que fa, ple de gent. La tornada ja no té cap misteri, el camí normal cap a Rasos del Manter i la font Tornadissa.

 
Puig dels llops, Olot, al fons Bassegoda

Font Tornadissa



Hem tingut vistes de 360 graus, hem vist Osona i la Garrotxa, tota la zona de Vidrà, els cims del Berguedà i el Ripollès, el Pirineu ple de neu. Hem gaudit dels passos delicats amb les cadenes i demés, que han de ser bona ajuda en cas de que estigui mullat. Una excursió molt completa i recomanable.

 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada