Google Website Translator Gadget

Sobre cookies

dimarts, 27 de setembre del 2011

Beget, entre el Ripollès i la Garrotxa


El poble de Beget està agregat a Camprodon però físicament es troba a l’alta Garrotxa. Si s’hi va per Camprodon, es segueix la carretera del Coll d’Ares, que porta a França, i es desvia a mà dreta cap a Rocabruna. Es passa un coll i els cartells indicadors ens informen que estem a l’alta Garrotxa, en aquest cas s’hi entra per dalt. També es pot arribar a Beget per baix, per Oix, en plena alta Garrotxa. Sigui com sigui Beget és un nucli força aïllat, amb carreteres d’abundants corbes per una banda i l’altra. Aquest aïllament històric i actual té el seu encant. És un poble turístic, però tranquil: restaurants, fonda, l’església, alguna botiga i poca cosa més. 



El conjunt històric artístic que forma l’església parroquial val la pena. És una nau d’estil romànic amb absis i amb un campanar de l’estil dels que es veuen a la vall de Boí, de quatre pisos. La porta d’accés, un retaule barroc  i un retaule gòtic d’alabastre de la Mare de Déu de la Salut així com la majestat de fusta del segle XII de 2 metres d’alçada en són els elements valuosos.


Un parell de rieres acaben de modelar el paisatge del poble ja que li permeten tenir ponts atractius i alhora, amb el desnivell del poble, tenir la possibilitat de ficar-se a l’aigua.


En direcció a Camprodon es passa per Rocabruna, també amb una església interessant i es veu el castell de lluny, posat sobre un turó. Uns quants restaurants més semblen indicar que també és un lloc turístic.

Porta de l'església de Rocabruna

La vista del Comanegra i el castell quan s'entra a la vall de Rocabruna i Beget

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada