Google Website Translator Gadget

Sobre cookies

divendres, 2 de maig de 2014

Mont-rebei, on la Noguera talla el Montsec
Quina muntanya catalana és prou gran com perquè la parteixin pel mig dos dels rius catalans més importants? Doncs sí, estem parlant del Montsec, aquesta mola imponent que s’alça a les terres de Lleida, entre la Noguera i el Pallars Jussà, i tocant a la Ribagorça aragonesa, en paral·lel al Pirineu i que les dues Nogueres parteixen en tres trams.
Una bona manera de veure el congost

Aquests talls que van fer al Montsec les Nogueres vénen de fa 1 milió d’anys i els tres Montsecs s’anomenen d’Estall, d’Ares i de Rúbies. I els dos talls de les Nogueres són Mont-rebei i Terradets, el primer obra de la Noguera Ribagorçana i l’altre de la Pallaresa.Un curt túnel a la part més estreta del congost

Un seguit de gentTerradets té la desgràcia que hi passa una carretera, mentre que Mont-rebei no, per la qual cosa aquest espai natural del congost de Mont-rebei està parcialment protegit en diverses regulacions i declarat refugi de fauna salvatge. Únicament és travessat per un camí de ferradura parcialment excavat a la roca i que permet gaudir de les parets del congost de més de 500 metres d’altura i de punts on l’amplada mínima és d’uns 20 metres. 


Des del mirador de les llúdrigues. I sí, a les vores del pantà hem vist llúdrigues!

Malgrat que porto anys trescant per les muntanyes, encara no havia estat a Mont-rebei. D’aquest primer tast n’he tret que l’època adequada és aquesta, ni hivern ni estiu, i amb flors. Justament això és el que hem pensat molts, tants que no hi cabíem en els pàrkings previstos per visitar el congost! En conseqüència, al llarg del recorregut, no hem parat de trobar gent en les dues direccions. M’ha convençut que cal tornar-hi per itineraris menys massificats. I que és prou gran per trobar racons i punts de vista interessants.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada