Google Website Translator Gadget

Sobre cookies

diumenge, 15 de febrer del 2015

Senglar sota el Matagalls
Una matinal al Matagalls. Veig vehicles de caçadors i tiro amunt. Pujo per l’itinerari normal de Collformic i baixo pel coll de Saprunera. La part de dalt amb molta gebrada, un paisatge hivernal. A la cara nord encara hi ha neu. Quan sóc al lloc on la pista creua el torrent de Rentadors segueixo una mica el camí d’aquesta valleta, per veure com està el torrent. M’aturo prop de la font dels Manlleuencs a fer alguna foto i menjar una mica (a dalt feia molt fred) i de cop sento un soroll de neu moguda. Una allau no pot ser, hi ha massa poca neu, i apareix un senglar força gran corrent, a uns 20 metres, en veure’m fa una derrapada i canvia de direcció. Pocs segons després sento gossos, es van apropant, i començo a entendre de què va la cosa. Decideixo que millor que vagi marxant, no fos cas que estigui al mig quan engeguin trets. Els gossos van olorant i seguint el camí que ha fet el senglar, però aquest qui sap on és ja. Van cap a Saprunera o Sant Segimon. 


Els Castellets de les Agudes impressionants!
Quan ja estic quasi a Collformic, on se separa el camí al Matagalls i la pista a Sant Segimon, allà veig un rètol a la cadena que tanca aquesta pista “Batuda de senglar”. Molts dels qui pugen cap al Matagalls no el veuen, has de girar la vista per veure el rètol. Ja em va passar el mateix en una batuda a Cervi, al Pallars. Els caçadors posen el rètol pensant en ells, i ja que ells pugen en tot terrenys posen el rètol per on ells passen, no per on passen els que van a peu!


Tanmateix, em sorprèn enormement que es facin batudes de senglar un diumenge al matí al camí del Matagalls, un dels cims més freqüentats de Catalunya, i amb moltes famílies amb nens. Ho trobo perillós. De totes maneres jo he vist el senglar i els gossos però cap caçador!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada