Google Website Translator Gadget

Sobre cookies

dimarts, 5 d’abril del 2022

Pic dels Moros des de l’Ermitatge de Font romeu


Excursió amb el GREC Cerdanya al Pic dels Moros des de l’Ermitatge de Font romeu

Sortint just davant d’aquest santuari de Santa Maria de Font romeu es segueix el camí del Tour de Cerdanya amb marques vermelles i grogues que voreja les instal·lacions educatives esportives (collège lycée Pierre de Coubertin) de Font romeu. Un cop es deixen les instal·lacions d’aquest gran centre el camí s’endinsa a un bosc frondós i bonic. Es va baixant en direcció al riu (rec d’Eguet). Per no perdre gaire alçada nosaltres hem anat massa riu amunt i hem hagut de baixar per l’altra banda. No és una zona perdedora però hi ha força camins per ser una zona molt turística i camins ben traçats que fan de bon aprofitar. Un cop retornats al camí es va pujant fins als límits del bosc, on comencem a trobar neu. 

Es travessa un altre torrent i sembla adequat posar-se les raquetes, la neu és tova i s’ensorra molt. Ara seguim traces més o menys en direcció al Pic dels Moros, cap a dalt hi ha força neu. 

La vista des del Pic és molt bona, es veuen les dues carenes principals d’aquesta zona, la línia del Puigmal, Eina, Segre, etc. i per l’altre costat el Carlit, Coll Roig, etc. però que les boires no ens deixen veure els cims. A primer terme les àmplies planures de la Calma de Font romeu i per l’altre costat la plana cerdana.Vistes cap al Carlit

Retornem pel mateix itinerari fins a creuar el primer torrent, on poc després hi ha un senyal que indica el refugi dels Llobins. De seguida apareix el refugi, lliure, amb vistes i que domina la zona Font romeu Targasona. Mengem i ens traiem les raquetes. Ara seguim un camí més al nord que passa pel mig del bosc de larix de Font romeu. Seguint el camí tornem a entrar al bosc inicial que dona a les instal·lacions esportiu educatives que voregem de nou fins on hem aparcat.

Bosc de larix i Cambra d'Ase al fons

Les instal·lacions esportives educativesTrack


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada