Google Website Translator Gadget

Sobre cookies

divendres, 2 de setembre del 2011

Vistes impressioVistes impressionants i tranquil•litat a les contradesi tranquil•litat a les contrades del Tésol (Valls d’Àneu – Pallars Sobirà)

El refugi del Pla de la Font es troba en un lloc preciós, 100 metres per sota del coll de Fogueruix. Aquest coll separa la vall de l’Escrita, la d’Espot i l'estany de Sant Maurici, de les contrades dominades pel Tésol, la gran muntanya de Son, amb una pala espectacular que es veu des d’Esterri. A aquest refugi s’hi arriba per una pista forestal de 7,5 km des de la carretera de Son a Jou, que seguint-la es va a Espot i té unes vistes espectaculars, ja que planeja per sobre la vall d’Esterri uns 400 metres per sobre. També s’arriba al refugi des de les Planes de Son per camí de muntanya.
 
Des del refugi, pujant cap a Fogueruix, es troba un camí a mà dreta que porta al Pinetó, i que seguint-lo es pot fer la carena sencera Mil Potros, Pinetó, Roca Blanca, Tésol. Després de travessar un bosc es troben uns prats careners abans d’enfilar-se cap al Mil Potros. És un lloc idíl·lic, la vista és impressionant. Des del Muntanyó i Roca Blanca fins a Montroig i Ventolau, passant pels ports d’Aulà i Salau per un costat. Si mirem cap a l’altre costat, el pic de l’Orri, el Cadí, tota la zona sobre l’estació d’esquí d’Espot, els límits de la vall de Peguera, i cap ponent fins el Portarró, incloent l'estany de Sant Maurici.
 
En ser un lloc elevat, 2200 metres, s’hi veuen molts ocells, orenetes a ran de terra i trencalossos sobrevolant majestuosos per sobre nostre. Molts arbres amb marques de llamps donen idea de com deuen ser les tempestes en aquest lloc. Si busqueu un lloc tranquil, poquíssims excursionistes i amb silenci, i bona vista és una gran opció. En menys d’una hora i mitja des del refugi hi sereu, i si us animeu podeu seguir amunt cap al Mil Potros i Pinetó. La Roca Blanca i el Tésol ja requereixen una mica d’experiència. 

 

Pic de Ventolau i a baix refugi del Pla de la Font


Carenes de muntanyes i a baix l'estació d'esquí d'Espot

Portarró i estany de Sant Maurici

 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada