Google Website Translator Gadget

Sobre cookies

dimecres, 4 d’abril del 2012

Vall Ferrera


La carena de muntanyes que van des del Mont Roig fins al pic de Salòria, incloent  importantíssims cims com la Pica d’Estats, el Monteixo o el cercle de Baiau formen unes capçaleres de valls les aigües de les quals van totes a les Nogueres que acaben a la Pallaresa. 

Així a Alins s’ajunten la Noguera de Tor i la Noguera de Vallferrera.  A sota de Tírvia se sumen els cabals de la Ribera de Cardós i de vall Ferrera. I ja a Llavorsí l’aigua provinent de les valls de Cardós i de Farrera s’ajunta a la Noguera Pallaresa, i li aporta un important cabal d’aigua.

En aquests dies núvols i plujosos hem anat a la vall Ferrera, una vall tranquil·la. A Àreu comença una pista que passa pel pla de la Farga, el pla de la Selva i arriba al pla de Boet, base de les excursions de la zona.






Pla de la Selva

Pla de la Selva


Pla de la Selva

Pla de la Selva

Des del pla de la Selva també surt una pista cap a l’estany d’Aixeus i el Monteixo. Aquest pla és un lloc molt bonic, amb una àrea de picnic, taules, un petit cobert i cartell informatiu. Aquests dies, sense raquetes ni esquís, la neu no permet anar més enllà. 

De retorn a Àreu val la pena donar un cop d’ull a l’església situada a la part més enfilada del poble, la Força, dedicada a sant Feliu. Té una vista formidable i ornaments en ferro. També es pot visitar a l’època d’estiu la serradora, que convertia troncs en taulons moguda per l’aigua del riu.

Sant Feliu de la Força d'Àreu

Sant Feliu de la Força d'Àreu



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada