Google Website Translator Gadget

Sobre cookies

dilluns, 11 de juny de 2012

Pel Pic de la Dona i Bacivers a la zona de Vallter


Dissabte vam anar a la zona de Ull de Ter per fer els pics de la Dona i Bacivers i vaig quedar sorprès per la quantitat de gent que hi havia fent muntanya. Els aparcaments de l’estació d’esquí de Vallter estaven molt plens tenint en compte que no és època de neu. Per les parts properes a l’estació hi havia molta gent, però el sorprenent és que fent cims també. Al Bastiments s’hi veia molta gent, fins i tot se sentia el xivarri i en tota la zona del coll de la Geganta, Pic Ombriaga, Pic de la Dona, portella de Mentet era un continu d’excursionistes.

Quan ja marxàvem vam veure algú recollint unes cintes de senyalització a l’alçada del camí que porta al refugi, devia haver-hi alguna prova esportiva, però tot i això em va sorprendre la quantitat de cotxes i persones per la muntanya. Això no es així a altres zones muntanyenques tret de les properes a l’àrea metropolitana de Barcelona i el Montseny. Suposo que deu ser per dos motius: 
  • l’alçada considerable a la que s’arriba amb vehicle (uns 2200 metres)
  • i l’aparent senzillesa dels cims: rodonets, més o menys verds, que es veuen bé des de baix, i amb poca dificultat d’orientació sempre que no hi hagi boira, en que llavors es complica.
Vista des de l'inici del camí a la Portella de Mentet
Prop de la portella de Mentet
El Canigó pujant al pic de la Dona
El Canigó des del pic de la Dona

Costabona des del pic de la Dona

Estany de Bacivers


Fita i cabana molt ben feta de pedra seca de la tartera, per on comença el camí de pujar al pic de Bacivers

Estany de Bacivers, al fons el Gra de Fajol
 
Espectacular capçalera de la vall de Bacivers
 
A Bacivers es troba geologia de colors interessants
 
Des de Bacivers, excursionistes entre el pic d'Ombriaga i el coll de la GegantaBaixant del coll de la Geganta es troba la font de la Perdiu, no és el millor camí

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada