Google Website Translator Gadget

Sobre cookies

dilluns, 25 de març del 2013

El Parc de l’Agulla i la sèquia de Manresa



La sèquia quan arriba al Parc de l'Agulla

És interessant conèixer la sèquia de Manresa, un canal medieval construït el segle XIV per portar aigua del riu Llobregat fins a Manresa. La gràcia del canal és la seva tècnica  ja que amb 26 km té un desnivell de 10 metres, la qual cosa es considera sorprenent pels mitjans tècnics de l’època. Va ser obra de l’enginyer Guillem Catà. Va comportar obrir mines, aqüeductes i es veuen un seguit de pontarrons per travessar-la. El sorprenent és que avui dia encara funciona per abastir d’aigua la ciutat de Manresa. 

La sèquia acaba al Parc de l’Agulla, nom provinent de que era aquí on es distribuïa l'aigua entre diferents branques per arribar a tota la ciutat. Es va construir un petit embassament a manera de dipòsit de reserva, que s’ha complementat amb un parc d’activitats d’esbarjo i esport. Unes plantes al mig del llac fan una depuració prèvia abans de connectar l'aigua amb la planta de tractament que abasteix la ciutat. 

Avui hem visitat aquest  parc i el punt d’informació. Ens queden les ganes de fer el camí que voreja la sèquia on ens diuen que hi ha punts molt interessants. Queda pendent. 

Parc de l'Agulla

Parc de l'Agulla

Parc de l'Agulla

Parc de l'Agulla

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada