Google Website Translator Gadget

Sobre cookies

dimarts, 5 de març del 2013

La part baixa de la vall de Peguera, a Espot

He fet una passejada fotogràfica per la part baixa de la vall de Peguera (valls d'Àneu, Pallars Sobirà). És la típica excursioneta que no compensa gaire, ja que puges 300 metres sense arribar enlloc. Però aquest hivern amb tanta neu ens impulsa a veure imatges que no es veuen cada any.

A la sortida d'Espot encara es veuen aquests gruixos de neu tocant al riu Peguera
Al pont on acaba la pista es veu un contrast entre neu i gel molt acusat
La sortida del poble d’Espot ja és muntanya amunt, es segueix un trosset per la carretera que va a l’estació d’esquí, és l’únic tram pla que hi ha, i agafem una pista que voreja el riu Peguera que enseguida comença a pujar. On acaba la pista i comença el sender, prop de la font del sofre, ja hem pujat 100 metres. S’entra al bosc i s’incrementa el pendent, al cap de poc el riu comença a ser espectacular, es sent el soroll d’una cascada al costat d’un gran pi roig, el riu va molt encaixonat i quasi no es veu si no ens apropem a la vora del barranc. Amb la neu una mica relliscosa fa respecte.

El bosc té un pendent considerable
Després el camí ja no puja tant i es comença a veure el riu al nostre nivell. És un tram molt maco que ens porta al primer rètol que indica el refugi de la vall de Peguera, el Josep M Blanc.




A unes passes trobem un prat cap al costat d’Espot, el riuet aquí és tranquil amb petites cascades fotogèniques. A continuació hi ha el primer pont. És un dels meus llocs preferits. Estem a uns 1600 metres i si volem pujar al refugi i als llacs de Peguera encara ens queden 700 metres, però ja hem fet quasi una tercera part.




Els bedolls sempre donen formes maques a les ombres

El primer pont


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada