Google Website Translator Gadget

Sobre cookies

dimarts, 21 de maig de 2013

Pobles abandonats: Sant Romà de Tavèrnoles, al Pallars

Inici del camí al costat de la Noguera Pallaresa

Hem visitat un altre poble abandonat,  Sant Romà de Tavèrnoles, enfilat sobre la Noguera Pallaresa entre Rialb i Llavorsí. Està abandonat de fa uns 50 ó 60 anys. El camí està perfecte, ben fet i ben conservat, això sí, amb molta pedra i desnivell. Havíem pensat que era bona època per fer aquesta excursió, però aquesta primavera hivernal que està fent ens farà repetir l'excursió, que de cap manera és per fer-la a les hores de calor, fins i tot el rètol a l'inici del camí així ho indica. 
 
Borda que es troba tot just començar, encara en ús 

A l'inici, un cop passat l'espectacular pont sobre la Noguera, el camí planeja i és molt agradable. Trobem una borda encara en ús.
 
 
Roní, a l'altre costat de la vallDesprés s'entra a un bosc d'alzines que dura tota la pujada, amb bones vistes de la Noguera i de Roní, el poble que cau just a l'altre costat de la vall.Vistes de la Noguera des de molts punts del camí


El dia no ens acompanya gaire, pluja, més aviat poques estones de sol, boires, vent ...


El camí després de la plujaArribant a sant Romà de Tavèrnoles
L'antic poble: no queda cap casa amb teuladaPensàvem refugiar-nos de la pluja en alguna borda o porxo, però no, no hi ha ni una teulada amb unes mínimes condicions de seguretat. De totes maneres el poble havia sigut força gran, es veuen moltes cases, carrers, i una àmplia zona de prats on devia pasturar el bestiar. 

Boira, pluja, vent, en un poble abandonatFa rumiar l'espectacle de parets i pilars enmig de la muntanya, accentuats per la boira i la pluja.


Les antigues bordes conviuen amb els nous usos del riu, el rafting

 
De tornada i tocant al riu observem el contrast entre l'antiga borda i els nous usos de la Noguera, el rafting. I una mostra del pont penjant d'inici del recorregut i de com baixava la Noguera.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada