Google Website Translator Gadget

Sobre cookies

dilluns, 22 de juliol de 2013

Amitges: encara hi ha neu a 20 de juliol

Hem pujat a Amitges des d'Espot, un lloc molt maco amb tres estanys, el confortable refugi, les vistes properes cap a les Agulles i els cims de Saboredo i Amitges, i la ruta cap al port de Ratera, lloc de pas dels qui fan els Carros de foc. La vista llunyana del Pui de Linya, les valls de Monastero, Subenuix, Portarró, amb els seus cims, i els Encantats que es veuen baixets.

Fa uns anys havia fet fotografies dels estanys amb els nerets florits (que al Pallars en diuen bardanals), i la sorpresa va ser trobar-me neu per arribar als estanys, i l'herba totalment groga, encara cremada per l'hivern. De nerets florits, algun a tocar de l'estany Petit. Més avall, entre 1900 i 2300 metres sí que n'hi han, i molts. Però a 20 de juliol, als estanys d'Amitges, és sorprenent com estava la vegetació, d'hivern.

De baixada vam anar sortejant la tempesta, vam tenir sort, i pràcticament no ens vam mullar. Ens vam refugiar una estoneta al cobert que hi ha a l'estany de sant Maurici i a l'ermita, i vam arribar secs. Em sembla que molts dels que voltàvem dissabte per aquelles valls no van tenir tanta sort. 

I pel que diuen els d'Espot porta 15 dies plovent cada tarda, veurem quan para ...


Neu a tocar del refugi d'Amitges

En direcció al port de Ratera, estany Mitjà d'Amitges

Estany Mitjà d'Amitges

Estany Mitjà d'Amitges

Estany Petit d'Amitges

Estany Petit d'Amitges
A l'alçada del desviament al Mirador sí que hi han nerets florits


Una mica de pluja


Sortejant la tempesta vam tenir llums interessants, el Pui de Linya

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada