Google Website Translator Gadget

Sobre cookies

diumenge, 13 de juliol del 2014

De Tavèrnoles a Sant Pere de Casserres

Des de dalt de Sant Feliuet de Savassona


Un canvi de plans, preparo l’excursió a última hora, baixo tres tracks i a caminar. Així és normal trobar-se sorpreses com que s’arriba en vehicle als punts interessants de l’excursió, i que Sant Pere de Casserres està restaurat i museïtzat.


He sortit de l’aparcament entre el castell de Savassona i el turó de Sant Feliuet de Savassona, a 1 km de Tavèrnoles. Tocant a la carretera ja es veuen uns blocs gegantins de pedra inèdits. En un, segons explica el rètol, s’hi feien sacrificis humans. Es puja a l’ermita romànica per un camí amb escales tallades a la pedra. A dalt molt bona vista: del castell de Savassona, del Montseny, del Puigsacalm, dels cingles de les Guilleries i algun dels meandres del Ter tocant al pantà de Sau. Un lloc molt interessant, de geologia curiosa. 
Sant Feliuet de Savassona dalt del turó

L'ermita de Sant Feliuet de Savassona

Des de dalt de Sant Feliuet de Savassona, el castelll de Savassona

Des de dalt de Sant Feliuet de Savassona

El bloc de pedra on expliquen que es feien sacrificis humans
Un cop a baix se segueix el camí i es troba una pedra amb un dibuix d’una figura humana molt antic, de la prehistòria. Se segueix per bosc d’alzines, roures i boixos. Sembla que s’han de veure els meandres del Ter, però no, el bosc ho tapa. Em sorprèn la quantitat d’aigua embassada que hi ha per tot arreu. N’hi havia a l’ermita i n’hi ha als camins. També hi ha moltes flors, que per ser 12 de juliol i tocant a Vic confirma que estem en un juliol atípic.

 
El camí voreja els 500 metres però constantment va fent pujades i baixades de poc desnivell. Així, en acabar haurem fet més de 500 metres de desnivell! Fins passat Fussimanya es va per bosc i quan es troba la carretera que va a Sant Pere de Casserres el paisatge millora, es veu el riu o el pantà i al cap de poc ja es veu el monestir. Em sorprèn molt veure la zona tant arreglada, amb aparcament, restaurant, el monestir museïtzat, fent pagar entrada ... hi tornaré un altre dia a fer la visita. 
Sant Pere de Casserres


Moltes flors a 12 de juliol

Camins molt ben indicats

Ja que la zona de Fussimanya no m’ha agradat gaire, es passa pel mig de l’urbanització, i he fet molts desnivells, de tornada agafo el camí que va al Parador amb la idea de tornar per la carretera. Segons el mapa no es veu gaire diferent de longitud. El camí segueix paral·lel a la carretera, des de Sant Pere, és de les coses que no m’entusiasmen. Un cop al Parador, per la carretera, torno fins a l’aparcament de sota sant Feliuet.


Una excursió amb punts d’interès notables, amb cultura i història, però que el fet que s’arribi amb vehicle a aquests punts, juntament amb un traçat dels camins proper a la carretera i passant per una urbanització, li treu atractiu.

El Parador


Track

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada