Google Website Translator Gadget

Sobre cookies

dilluns, 12 de gener de 2015

Quan les coses no surten com preveies: Coll de la Marrana

Vistes cap al Torreneules des del coll de la Marrana

Volíem fer una volta per Coma de l’Orri, a la zona de Ull de Ter, sembla que és molt maco. Aparquem a la carretera de Vallter en una corba on comença el camí a la Coma de l’Orri. Decidim pujar pel costat del refugi i baixar per la vall de la Coma de l’Orri. Seguim el camí antic al refugi d’Ull de Ter fins que talla un parell de corbes de la carretera i travessa un pàrquing d’esquí i pel costat d’un final de pista d’esquí surt el camí al refugi. Abans d’arribar-hi hi ha alguns trams en que la neu està dura. Ens posem els grampons al refugi, enmig de molta gent amb cascs, cordes, piolets... sembla un curs de muntanya hivernal.
 
Gra de Fajol i refugi d'Ull de Ter

Ambient muntanyenc al refugi


I apareixen els problemes: allò tant típic de deixar els grampons a algú, te’ls tornen a una mida diferent de la que necessita la teva bota, i per descuit t’ho trobes quan ets a la muntanya. Tot i que aparentment és senzill ajustar uns grampons, i que el dia és excel·lent, sense fred, no acabem d’ajustar-los bé en tot el dia, i a vegades els grampons estan sempre a la motxilla però avui són imprescindibles.  Sortint del refugi trobem una pista d’esquí . És una llàstima que hagin fet malbé aquest entorn.
Molta gent a la pala final del coll de la Marrana

Pugem al coll de la Marrana, em sorprèn tanta gent, amb esquís, raquetes i grampons. Molts pujant al Bastiments. La pala sembla un formiguer quan pugem nosaltres. Un cop dalt una vista excel·lent. 
Coll de la Marrana


El Bastiments des del coll de la Marrana

La volta que volíem fer diuen que és molt llarga, tant pel flanqueig fins a Coma de l’Orri i trobar la canal per on baixar, com la baixada pel propi torrent de la Coma de l’Orri. I potser no hem calculat bé el temps necessari, que juntament amb els problemes de grampons fa que sigui una mica tard com per fer la volta sencera. Decidim tornar pel mateix itinerari que hem vingut. Quan el dia sigui més llarg ho tornarem a intentar.
La foto no ho capta però es veia el golf de Roses darrera les muntanyes de la Garrotxa

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada