Google Website Translator Gadget

Sobre cookies

diumenge, 17 de gener de 2016

Els roures monumentals de les Planes d’Hostoles

Les previsions de vent fort i fred aconsellaven adaptar la sortida a la meteo prevista, així que en vam triar una en que anéssim protegits pels boscos, i certament sentíem el soroll del vent durant tota l’excursió però no ens va afectar gaire.

Casa de la Costa

Casa de la Costa

El Pirineu oriental des de la casa de la Costa
Vam seguir una ruta de wikiloc dels roures monumentals de les Planes d’Hostoles, ID 9494286. És difícil de seguir per qui no coneix la zona, pràcticament cada km i cada encreuament cal consultar el navegador. Tot i així vam fer algunes marrades i no vam trobar tots els roures que cita la ruta que seguíem (especialment embolicat amb camins en vàries direccions a la zona de les Tunes). Al llarg del recorregut es troben marques de color blau, groc i la modalitat de treure un tros d’escorça del tronc de l’arbre (més ecològic?).

Runes de Can Barret


Nova modalitat de marques als camins
 
Font de l'àliga, seca


La cinglera del far des de la Xoriguera

La gran casa de la Xoriguera

Quan s’arriba a la casa de Masjoan ens desviem per anar al salt del Portuguès, un salt d’aigua en un racó petit i feréstec, i que aquest hivern porta molt poca aigua. A sota el salt fa un petit bassal, i pel camí del salt es troba les restes d’un antic forn de calç.
Masjoan, al darrera surt el camí al salt del Portuguès

Restes del forn de calç

Salt del Portuguès
Apart dels roures monumentals l’ interès de la ruta està en les cases que es van trobant: La casa de la Costa molt ben situada al costat d’uns prats, la de la Xoriguera, preciosa, gran, restaurada, amb bona vista de la cinglera i la de Masjoan , senzilla però en un entorn agradable i d’on surt el camí al salt del Portuguès.

I retorn al camp de futbol de Les Planes d'Hostoles d'on hem sortit

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada