Google Website Translator Gadget

Sobre cookies

divendres, 19 de maig de 2017

Puig d'en Bullici i Mont-roig, al Ripollès


Hi han excursions a llocs que no hi va ningú, aquesta és una d’elles. Alhora hi han muntanyes que estan separades de les serres principals de la zona i tenen, per tant, una vista excel·lent, aquesta també n’és una d’elles. Hem seguit aquest track.
El nucli de l'Abella i la pista a Pardines, al fons els cims de la Garrotxa


Es surt del veïnat de l’Abella, a sobre de Vilallonga de Ter. Es va per la pista que indica Pardines, on acaba la part cimentada es segueix amunt, s’arriba a uns plans, nosaltres hem aparcat aquí, es segueix la pista fins a un revolt pronunciat, allà la deixem i pugem camp a través entre prats i vegetació arbustiva. Es tracta d’arribar al llom de la serra de sant Bernabé. Seguint per dalt de la serra s’arriba al primer cim de la ruta, el Puig d’en Bullici.
Collada Verda, serra Cavallera

Puig d'en Bullici, al fons el Taga
Des que hem començat a caminar es veu Camprodon, i Llanars a estones, els principals cims de la Garrotxa, el més proper el Comanegra, i el Bassegoda. Estem molt aprop de la Collada Verda, la Serra Cavallera i més enllà veiem el Taga. Per l’altre costat de la serra veiem el Balandrau, Font Lletera, Pastuira i cap al Costabona i al fons el Canigó.
El Montseny a través del coll entre Collada Verda i Serra Cavallera

Seguim la carena del pic cap al Pèl-de-ca, ampliem una mica les vistes cap al Ripollès i canviem de serra, ara anirem cap a la de Mont-roig. El cim d’aquesta roça els 2000 metres. Veiem la Serra d’Ensija, Peguera, Pedraforca, la Tossa, em sembla que els pobles de Campelles, Planolas, Nevà, i veim més aprop la zona del Cerveris i Balandrau. Unes vistes excel.lents de 360 graus.

Costat de la vall de Ribes de Freser
Des del Mont-roig els cims de la zona de Ull de Ter

Camprodon, Llanars i Vilallonga de Ter
Ara canviem de direcció per tancar la volta i pel pla de la Bassa en direcció a la vall del Ter, ens dirigim a trobar unes roderes al prat que més endavant es converteixen en pista que baixa pronunciadament. Quan ja hem baixat força veurem un rètol de la xarxa de senders d’Itinerannia que ens indica l’Abella. No es veu gaire el camí a seguir, cal anar en la direcció que indica el rètol pel que sembla una antiga feixa de cultiu i es troba un corriol poc fresat que va pujant i baixant apropant-se al torrent de la Planella. Al creuar aquest torrent és un punt bonic de l’excursió, baixa aigua, hi ha vegetació de ribera, és fresc. 

Torrent de la Planella

Després del torrent el camí es normalitza, és un camí de bosc a través d’una pineda de pi roig molt maca. Desemboca a una pista, cal estar atent a una drecera i més endavant el camí es desvia a mà dreta. Finalment el bosc acaba en uns prats que ens porten a una pista que connecta amb la de Pardines, on hem començat l’excursió.

El temps ha anat canviant, anunciaven tempestes. Aquí acaba el bosc

Vilallonga de Ter
Una excursió sense cap complicació tècnica, tan sols estar atent als canvis de camí, amb unes vistes grandioses per una zona que no hi ha  ningú.

Track

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada