Google Website Translator Gadget

Sobre cookies

diumenge, 2 de desembre del 2018

Castell de Milany
Les diverses serres que es troben a la zona entre Ripollès, Osona i Garrotxa permeten un bon nombre d’excursions interessants amb alguns bons miradors i un terreny bastant ben conservat. Avui hem anat al Castell de Milany seguint la ruta https://ca.wikiloc.com/rutes-senderisme/castell-de-milany-des-de-llaers-25029293 molt ben explicada. Segons la Viquipèdia es tracta del castell català bastit a una major alçada.

 
Hostal vell de Llaers

Castell de Llaers


El punt de sortida és Llaers, un petit conjunt de masies a la carretera de muntanya entre Santa Maria de Besora i Ripoll. S’aparca a l’encreuament que es desvia cap al castell, un impressionant edifici que es veu des de molts punts, avui convertit en casa rural. Seguint la carretera al cap de poc hi ha l’Hostal de Llaers, recomanable. Des del mateix encreuament on es deixa el cotxe hi han marques grogues que pràcticament no deixarem en tota la ruta. Es rodeja el castell i es va a parar a  l’hostal vell, aquí pel camí del mig, que no es veu massa, anirem pujant per bosc.

 
Algun pas divertit salvant el grau

Ermita de la Cau

Fagedes a la carena


El camí ens porta al collet de l’Oli, prèviament hem salvat un grau. Seguint s’arriba a una curiosa ermita de la Cau, sense ornaments externs religiosos, situada en un prat bonic. El camí segueix pujant cap a la carena, es troben alguns grans faigs, i un de molt gran a la font de l’Obi, on neix el torrent de Burbau. A partir d’aquí es va per terreny més obert, es tenen bones vistes cap a la plana de Vic, avui totalment coberta de boira. S’arriba a sota del monticle del castell que es puja pel costat est. A les runes que quedaven del castell s’hi estan fent treballs arqueològics i s’ha afegit una escala que ens puja a un fantàstic mirador. Les vistes són excel·lents, des del Bassegoda, Canigó i tot el Pirineu oriental, cap a Cadí, Pedraforca, Ensija i Peguera, després boires on sobresurt Montserrat, la Mola de Sant Llorenç del Munt, i el Tagamanent i les Agudes al Montseny.

 
Plana de Vic i voltants sota la boira

Font de l'Obi

Castell de Milany

Castell de Milany


Boires, al fons Montserrat

Sant Amand, Puigmal, Taga

Les Agudes sobresortint de la boira

Casa de Milany
Es baixa del castell i per prats es va a buscar la casa de Milany, i d’aquí es segueix la pista fins que ens desviem cap al torrent de les Fleus. Aquest torrent és força bonic, es creua uns quants cops i es van veient petits salts d’aigua, almenys en aquest any plujós que tenim. Es troba una desviació, amb pas barrat de les marques grogues, que porta a la balma de les Fleus: imprescindible visita! És una gran balma que va estar habitada fins al segle XX. Em sorprenen un forn molt ben conservat i una pica d’aigua ben feta però que amb el temps l’aigua surt a raig pel mig d’una volta i no on hi ha aquest pica.

 
Torrent de les Fleus

Balma troglodita de les Fleus

Al mig de la volta surt un bon raig d'aigua

Forn dins la balma vivenda

Pica d'aigua

Balma del Teixidor


El corriol del torrent acaba en un camí que porta a la casa del Teixidor, però abans es troba una desviació que porta a la balma del Teixidor. No està tant ben conservada com la de les Fleus. A continuació es passa per la gran casa del Teixidor i seguint la pista s’arriba altre cop a l’hostal vell de Llaers, tancant la volta que hem fet per uns paratges molt agradables, amb bones vistes i racons interessants com la balma troglodita del torrent de les Fleus i el mateix torrent.
 
Casa del Teixidor

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada