Google Website Translator Gadget

Sobre cookies

dissabte, 20 d’abril del 2019

De la vall del Querol a la de Brangulí

Bell-lloc, quasi no es veu l'espadanya
Un amic ens ha portat a fer una excursió a una valleta no massa coneguda a la Cerdanya, la vall del riu Brangolí. Entre les valls del riu Querol, aigües que baixen de Pimorent i les del riu Angostrina, que venen de la zona de la Bollosa, hi ha unes quantes muntanyes de 2200 metres de les que baixen els torrents de Brangolí i de la Bena, sota de les quals hi ha petits llogarets com Bena, Feners i Brangolí. La ruta va buscar aquests poblets. 


Rec de Puigcerdà
Hem sortit de La Tor de Querol anant a buscar el rec de Puigcerdà, i aviat hem enfilat amunt deixant Enveig a sota. La capella de Bell-lloc va desapareixent a mesura que ens enfilem. Hi ha força camins però convé no perdre l’orientació. Hem passat pel costat d’un centre de vacances a peu de la carretera. Algun tros l’hem fet per carretera però en general hem seguit camins antics amb parets de pedra. 
Antic safareig a Feners

Dolmen entre Feners i Brangolí
A Feners, amb algunes cases arreglades aparentment per turisme rural, la carretera segueix cap a Brangolí, pel camí visitem el dolmen, només cal desviar-se 50 metres. A Brangolí també hi ha una casa rural arreglada per turisme, i una església i un cementiri molt macos. Tornem per la carretera fins a Feners i pel mig del poble amunt seguim marques i camins que ens porten en direcció a la vall de Bena (si se'n pot dir així, torrent de la Bena). Passem per un aparcament que permet seguint aquesta vall anar cap als Pics del Coll Roig i el Carlit
Brangolí

Cementiri de Brangolí
Pujant cap a Bena


Per carretera arribem a Bena, aparentment dedicat a agricultura i ramaderia de muntanya, i seguint per la pista en el coll de Bena saltem cap a la vall del Querol. D’aquí baixem cap a la borda de Salit, on cal seguir camins que acabin de baixar a La Tor de Querol
Borda de Salit
En general hi ha marques a tot l’itinerari, però cal tenir un cert sentit de l’orientació per evitar confusions. La major part de la ruta es fa per prats de muntanya bastant abandonats, i es veuen molts marges de pedra actualment en desús. Sap greu, tanta vida que devia haver-hi en el passat.

Track

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada