Google Website Translator Gadget

Sobre cookies

dijous, 20 de febrer de 2020

Una circular des de Pedret fins al gorg de Gimbàs

El Llobregat des del pont de Pedret

 
Pont de Pedret, al camí Ral de Berga a la Portella

Sant Quirze de Pedret

Es surt del pont de Pedret al terme de Cercs, a tocar de Berga. Un pont sobre el Llobregat, un pont imponent, gòtic, dels que aguanten riuades. Es puja a l’església de Sant Quirze de Pedret, una important construcció amb orígens preromànics al segle X i modificacions romàniques del segle XII. Es segueix el camí, algun punt sembla que anem per un torrent, hi ha molta aigua! i aviat ens comencem a enfilar per la clotada del torrent de Gimbàs. Es troba molta vegetació, molta de caiguda, altre de no recollida de podes, també força aigua. Algun punt costa de saber per on va el camí, però la ruta que seguim ens ajuda. Més amunt es troba la Font Bona, i tot i que el dia està emboirat comencem a veure alguna cosa. Estem a la serra de Covil i la pujada forta s’ha acabat.

 
Font Bona

Final de la serra de Picancel

Vistes cap a Berga
Sant Miquel de les Canals

Casa i ermita de Sant Miquel de les Canals

Sant Miquel de les Canals

Ara anem cap a l’ermita de Sant Miquel de les Canals, amb una casa al costat. És un lloc maco, ampli, prats i camps al costat, vista. L’ermita romànica segle XII, petita i amb absis i porta molt conservats. Ara hem de baixar per on va la línia d’alta tensió. Un cop aquí veiem el final de la serra de Picancel. Cal estar atents i quan veiem les restes de la casa de Corrubíes, una casa que havia de ser gran i maca, agafar el camí Ral de la Portella a Sant Quirze de Pedret, a mà dreta, pel costat de la casa.

 
Mas de Corrubíes

Font de Bossoms

Es segueix per aquest camí cap al torrent de Bossoms. Es passa alguna casa abandonada més, la font de Bossoms, la font dels Rucs, i ja hem baixat i ens hem apropat al Llobregat altre cop. Alguna desviació més i cal estar atents a la joia de la circular d’avui, el salt i gorg del torrent de Gimbàs. Una aigua netíssima, un gorg color verd, preciós, val molt la pena encara que per arribar-hi és una mica embardissat i en algun punt t’has de ficar literalment al torrent. Nosaltres hem trobat bastant d’aigua a tot arreu.

 
Salts del torrent de Gimbàs

Salt i gorg del torrent de Gimbàs

Salts del torrent de Gimbàs

Ara ja estem a tocar del Llobregat, veiem les restes de l’antic molí de Pedret i passem el Llobregat per un gual que fa cert respecte pel cabal del riu i l’amplada, espectacular. Per la vora del Llobregat observant la de troncs i vegetació arrancada amb les riuades tornem a ser al punt de sortida.
Gual per passar el Llobregat

Altre cop al pont de Pedret


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada