Google Website Translator Gadget

Sobre cookies

divendres, 28 de febrer de 2020

Torrent del Tornall a VallfogonaAquest hivern no tenim neu però tenim molta aigua. Hem tornat als torrents de Vallfogona del Ripollès per gaudir de l'espectacle. Fa temps havíem fet la volta arribant pel torrent de la Bauma i ara l'hem fet cap a l'altre costat seguint aquesta ruta de jogava71 molt ben explicada. 

Sortint de Vallfogona es va a creuar la riera i es puja per l'altre costat cap a agafar la pista de la Tosca. La font de la Tosca és una curiosa formació de pedra tova que amb els anys ha produït aquestes formes on l'aigua i la pedra juguen en harmonia. Aquí un rètol indica que entrem al espai natural de les serres de Milany, Santa Magdalena, Puigsacalm i Bellmunt. En diuen circuit del Torrent de la Masica però es segueix el Torrent del Tornall.
Salt de la Tosca
Poc més enllà ja es veu un rètol que ens indica per on pujar i començar el circuit del torrent del Tornall. Es tracta d'uns quants km de camins al costat del torrent gaudint dels diversos salts d'aigua, un parell de gorgs grans, una vegetació abundosa, i uns quants senders que es desvien del camí principal per anar justament a veure de prop els salts i gorgs del torrent. Hi ha estaques de fusta amb indicacions dels punts fotogènics. Els senders petits no estan marcats però no és gaire perdedor, almenys a l'hivern que les fulles estan a terra i la visibilitat és bona.El parell de gorgs d'aigua verdosa, el de Dalt i el de Baix, enamoren.

Quan es va acabant el torrent els arbres caiguts per l'episodi del Glòria ens impedeixen seguir el camí però l'anem a buscar una mica més enllà i ara es segueix una pista. Seguint aquesta pista molt feta malbé per la vegetació i la tempesta s'arriba a una casa amb un corral, prou ben conservada, anomenada La Barraca.

Casa de la Barraca
Es segueix aquesta pista, s'entra a una fageda, un parell d'encreuaments i es troba l'antic camí del Bac de la Portella, que ara és un GR 151.1. Ara el camí va baixant còmodament amb vistes a través dels arbres (hivern) cap al Taga, Sant Amanç, Serra Cavallera, algun moment ens ha semblat veure el Bassegoda.


Vallfogona del Ripollès
Ens anem apropant a Vallfogona amb una bonica vista del poble. En un punt el camí del GR tira avall recte cap al poble, es segueixen les marques del GR, es passen moltes portetes metàl·liques pel bestiar i el camí es torna a apropar a la riera de Vallfogona. Ara la creuarem per un elegant pont medieval.
Pont medieval
Una última pujada i ja serem al poble.
Restes de la primitiva església a Vallfogona
Una ruta molt recomanable, sobretot si podeu anar-hi en època que hi hagi aigua als torrents.

Track
Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada