Google Website Translator Gadget

Sobre cookies

dissabte, 10 d’abril del 2021

Pont de Pedret - via verda - torrent de Guimbàs - Sant Quirze de Pedret

 

Pont de Pedret

Inspirats en aquesta ruta https://ca.wikiloc.com/rutes-senderisme/pont-de-pedret-via-verda-del-llobregat-rio-llobregat-font-de-la-vaca-mirador-de-la-presa-de-la-bael-52360087#wp-52360094 de elebben hem canviat la pujada a la presa de la Baells per la pujada a Sant Quirze de Pedret. Això es troba al Berguedà, a pocs km de Berga.

Des del pont de Pedret on es deixa el vehicle i sense creuar-lo hem seguit avall per la via verda. Es passa un túnel que al seu final hi ha la font dels Pescadors. A continuació es creua el Llobregat per un ampli pont amb bones vistes aèries sobre el Llobregat.  Passat el pont seguim avall fins a un desviament d’un camí, hi ha una tanca. Es passa per darrera la tanca i enlloc de seguir el camí que porta a Sant Miquel de les Canals, ens mantenim paral·lels al camí ample pel que anàvem i veiem un camí que puja, seguim aquest. Al cap de poc tenim bones vistes sobre el pont que hem passat abans. 

Font dels Pescadors

El Llobregat

Es segueix pujant, res de l’altre món, fins a un encreuament de camins. Aquí comencem a baixar i tornem a veure el Llobregat. Bones vistes sobre la zona de Rasos de Peguera. Una mica més enllà el camí creua el torrent de Guimbàs. Si ens fiquem pel costat del torrent uns 20 o 30 metres veurem uns petits gorgs que, si teniu sort de que baixi força aigua, són interessants. 

Vistes cap a Rasos de Peguera

Gorgs del torrent de Guimbàs

Retornem al camí, es passa per unes runes que la vegetació s’ha quasi menjat, i arribem a la zona del pont de Pedret. Baixem a veure el pont des de baix que és molt maco. Els molts forats que es veuen sembla que són dels pilars o bastiments d’un pont de l’època romànica. 

El Llobregat sota el pont

Sant Quirze de Pedret

Per completar l’excursió hem pujat a Sant Quirze de Pedret, un panell marca dos camins, hem pujat per un i baixat per l’altre.

Una curta i senzilla excursió amb uns quants punts d’interès.

Track 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada