Google Website Translator Gadget

Sobre cookies

dijous, 1 de juliol de 2021

Estany Blau de la Cometa, a la vall de la Llosa

 


Avui estem a cavall entre l'Alta Cerdanya i el Capcir. El gran espai que envolta el llac de la Bollosa amaga alguna vall no massa coneguda, així que hem anat a la vall de la Llosa, fins a l’estany Blau de la Cometa. 

Hem seguit la ruta de wikiloc de Jordi Freixa amb 18 km i 600 metres de desnivell.

Final de la vall de la Grava, darrera la Bollosa

Un cop situats a la presa de la Bollosa (Lac des Bouillouses) comencem donant la volta al llac per l’oest fins situar-nos a la zona d’aiguamolls on acaba la vall de la Grava.

Final de la vall de la Grava, darrera la Bollosa

Deixem el camí que segueix aquesta vall i seguim a dreta fins creuar el pont sobre el riu Tet. Poc després deixem el camí que segueix cap als estanys de Camporells i de la Balmeta i agafem el que va recte amunt. Passem per un tros amb bones vistes sobre la vall de la Grava i al cap de poc, en un collet, es veu l’estany de l’Esparver a mà dreta. 


Final de la vall de la Grava, darrera la Bollosa

Nosaltres seguim les marques cap a la vall de la Llosa. Les marques blaves ens porten fins l’estany Blau. S’entra en la àmplia vall de la Llosa seguint sempre el curs del seu riu. És un camí que puja suaument i es van trobar llacs, un primer, després els de Baix i el de la Llosa, que el camí no hi passa exactament, sota una petita serra molt retallada. 


Vall de la Llosa amb el Puig Peric sempre present

Congestes als estanys de Baix

Des d’aquest pla dels llacs el camí torna a pujar fins l’estany Blau on acaben les marques blaves. Aquest estany es troba sota el Pic de la Cometa d’Espanya. A l’altre costat hi ha la zona d’Orlu, a l’Arieja.

Estany Blau de la Cometa, el pic que es veu

Es retorna pel mateix camí que hem vingut. És una excursió llarga i interessant per les vistes. Acostumat a molts anys de rutes pel Pallars aquestes amplituds i distàncies amb desnivells suaus em sorprenen.
Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada