Google Website Translator Gadget

Sobre cookies

divendres, 17 de juny del 2022

De Mantet al Bastiments, circular a Vallter

Una volta envoltant l'estació de Vallter

Hem seguit una ruta d’en Jep Boix a wikiloc https://ca.wikiloc.com/rutes-senderisme/vallter-pic-de-la-dona-bacivers-bastiments-vallter-443945 , com sempre perfecte. Des de la part superior de l’estació d’esquí hem pujat a la Portella de Mantet amb bona vista del Canigó. Aquí hem girat a mà esquerra per anar al proper Pic de la Dona. Les vistes s’amplien cap a la Cerdanya i Conflent. a s’ha assolit els 2700 m i ara serà un seguit de pujades i baixades més o menys per les carenes. Quasi sense assabentar-nos arribem al coll de la Geganta i d’aquí cal anar a trobar l’estany de Bacivers, que queda amagat fins que no ets a sobre. A l’estany estem sota el Bacivers i el Bastiments, i ara cal anar a buscar una petita cabana de pedra situada en el camí de pujada. A partir d’aquí hi ha més pedra i blocs. 


Portella de Mantet, Canigó al fons

Arribant al Pic de la Dona

Estany de Bacivers i coll entre Bacivers i Bastiments

Els que van davant es salten el cim de Bacivers i quan som al coll de Bacivers part del grup tirem enrere per pujar al cim. Allà mateix hi ha un cim però ens sembla que l’altre punta que es veu és més alta, així que anem cap allà. Un cop hi arribem constatem que la diferencia entre una punta i l’altra és mínima. Les vistes des del cim molt bones, anem ampliant horitzons. Baixem a trobar al camí que portava directe al coll. 


Des del coll de Bacivers l'estany del mateix nom

La llarga carena fins al Pic de Bastiments

El Piolet de Bastiments, al fons el cim de Bastiments

Ara ve una part molt elegant, una carena fàcil que puja primer al Piolet de Bastiments (un gran piolet i un esquí caracteritzen aquest cim)  i després al pic de Bastiments. Hi ha pedra i blocs, com al Bacivers, però sense dificultat. Aquí les vistes s’amplien cap la capçalera del Freser i Coma de Vaca. Els pics de l’Infern impressionants, esvelts. Estem a la divisòria d’aigües entre Ter i Freser.

El Canigó sempre present

Coll de la Marrana i els Gra de Fajol

Baixant del Bastiments la visió de la vall del Freser, de Coma de Vaca

Un cop acaba la carena dels Bastiments baixem cap al coll de la Marrana amb vistes cap als Gra de Fajol. Un cop allà seguim el camí que baixa en direcció al refugi vell d’Ull de Ter. Es travessa algun rierol, un Ter acabat de nàixer al que l’estació d’esquí ha modificat el camí original segons sembla. Anem a buscar una pista d’esquí per baixar i malgrat que ens emboliquem una mica no trobant la ideal, s’arriba sense dificultat a la part alta de l’estació on hem deixat els vehicles.

Baixant del coll de la Marrana

El que més m’ha agradat és l’elegància per pujar al Bastiments i també que malgrat no ser una circular perfecte vas veient vistes diferents i complementàries a cada nou cim que es puja. No és un olla comparable a la de Núria però en concepte s'hi assembla. Amb un dia amb vista ha de ser encara millor, nosaltres l’hem fet amb onada de calor que no és l’ideal.


Track de Jep Boix


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada