Google Website Translator Gadget

Sobre cookies

dimecres, 10 d’agost del 2022

Estany d'en Beys a la Reserva natural d’Orlu

 

La Dent d'Orlu a l'entrada de la vall


Fa molts anys havia fet una travessa fent nit al refugi d’en Beys i tornant per l’estany de Naguille, no recordo quins cims vam pujar. En tenia bon records de magnífiques fagedes i estanys macos. Ara hi he tornat. La vall d’ha convertit en Reserva Nacional d’Orlu amb especial cura de fauna i flora. Algun cartell recomana silenci, no deixen entrar gossos ni que vagin lligats, i un cotxe de la police environnemental al mig de la vall ens vigila. El riu Orieja baixa per aquest entorn protegit entre marmotes i científics estudiosos.


El riu Orieja

Maques fagedes


La Reserva ocupa un territori no massa gran però els passos cap a les valls dels costats permeten fer múltiples rutes. Té per veïnes la zona dels estanys de Rabassoles, del Laurenti i el Roc Blanc, la portella d’Orlu i el cim de Baxouillade, la vall de Galbe amb el pics de Mortiers i Terrers i la Peira Escrita, la zona dels Perics i els estanys de Camporrells, els estanys de la vall de la Llosa i el Puig de la Cometa d’Espanya, la vall de la Grava i el seu Puig i l’enorme llac de Lanós. Per l’altre costat el pic de l’Estany Fauri i l’estany de Peyrisses que porten al gran estany de Naguille.


No s'hi admeten gossos ni lligats




Amb cotxe des d’Ax les Thermes es pot anar fins a l’aparcament del Fanguil, amb un petit peatge. El camí comença per una fageda al costat del riu Orieja. Al cap de poca estona es troba el desviament als estanys de Baxouillade. Una mica més enllà s’entra a una zona planera amb prats de pastura on s’hi observen marmotes i un cartell ens avisa de que és zona d’estudis científics. Quan s’acaba la pista es travessa el riu i comença la pujada fins a l’estany d’en Beys. S’acaben les fagedes i una cascada i un bosquet de bedolls donen la diferència en un paisatge molt obert.


Refugi d'en Beys

Estany d'en Beys


S’arriba a un collet i es veu l’estany d’en Beys, una mica més enllà el refugi d’en Beys, gran i amb unes taules a fora que conviden a aturar-s’hi. Si ens enfilem una mica es veu un estany Gourd Gaudet. Com hem dit és una bona base d’excursions.


Track



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada