Google Website Translator Gadget

Sobre cookies

dissabte, 29 d’octubre del 2022

Circular a Bajanda voltant la muntanya de l'hipopòtam

 

Vistes cap a Sallagosa

Amb el GREC (Club Excursionista Cerdanya) hem fet una excursió amb poc desnivell i pocs km, en base als recs de la Cerdanya, voltant el que en diuen la muntanya de hipopòtam.




Des de la part alta de Bajanda, municipi d’Estavar, es puja una mica i es va a buscar el rec de Bajanda fins que aquest baixa bruscament i troba el rec de l'Arenosa, que creuem a un lloc molt bonic. Es va a buscar uns lloms verds cap a la costa de Sant Vicenç amb bones vistes sobre Sallagosa i la carretera del coll de la Perxa. Passat la part superior d’aquests lloms es troba un tumul, antic monument funerari. Aquí es veu el costat de Font Romeu.

Pont del tren groc


Rec de Galamany





Ara el camí baixa cap a l’obaga, s’apropa al rec de Galamany, i va baixant fins a trobar el riu Angust (rec de l'Angust) i on comença el rec de Bajanda. Es veu força aigua per la sequera que hi ha! Ara el camí ja segueix tota l’estona l’engorjat per on baixa aquest riu, anant per sobre del rec, es van veient tapes de registre de tant en tant. A l’altre costat es veuen unes parets en que a la part superior hi ha el poble de Via, que no es veu fins que s’acaba l’engorjat. 

Rec de l' Angust on comença el rec de Bajanda

Al damunt les roques hi ha el poble de Via


El rec de l'Angust i el rec es van separant i el riu es va veient més avall. Quan s’obre la valleta el camí gira a mà esquerra per tornar a Bajanda, anant a parar a la pista per on s’ha començat la volta.

Cadí, muntanya del castell de Llívia i les roques de l'engorjat que hem deixat

Altre cop a Bajanda


És una excursió molt bona per situar-se geogràficament en aquesta zona entre els pobles alts de Targasona, Èguet i Font Romeu Via i per l’altre costat Sallagosa i la carretera del coll de la Perxa. 



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada