Google Website Translator Gadget

Sobre cookies

diumenge, 20 de juliol del 2014

Les Escletxes de l'Euga: Ja li hem vist la gràcia!




Hem tornat a les Escletxes de l’Euga. Ja ho vaig posar en aquesta entrada del blog, no li havíem vist la gràcia, però ens vam quedar amb la intriga. Hi hem tornat per això i ara sí que hem trobat les escletxes més impressionants.

Seguint el camí principal cal fixar-se en petits desviaments en que es vegi el terra molt fresat, es segueixen i es va descobrint un món de profunds forats que separen parets de roca de la muntanya o d’altres parets. Alguna d’aquestes escletxes és molt fonda, amb la foscor que hi ha no es veu el fons. Hi ha un petit pont de terra i un altre sobre una llosa que no sé si és natural o posada per algú, i per sota l’escletxa. El conjunt és ple de faigs i les seves arrels sorprenents mig penjant a les parets. És difícil fer fotos dignes per la poca llum que hi ha i la vegetació que entorpeix la visió de conjunt. 



Des de la llosa pont

Un pontet sobre una escletxa



Respecte a l’altre vegada hem descobert fites a les dues entrades de la ruta, a la pista principal. La de la cabanya és evident i no cal, però l’altra, al prat més proper a la masia de la Freixeneda hi ha fita i un rètol quasi invisible que indica “escletxes”. 

A l'esquerra del prat, venint de la Freixeneda, es veu una fita una mica amagada

A una pedra  al costat de la fita indica Escletxes
I al camí que puja del prat, on comença la ruta de les escletxes, també hi ha una fita
I un detall de la cabana, hem descobert una inscripció ben visible de 12 de juliol de 1938, suposo que d'un llenyataire. Hi posa el nom però no el vaig anotar ni fotografiar.


I l'agraït Puigsacalm des de la Freixeneda


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada