Google Website Translator Gadget

Sobre cookies

dilluns, 15 d’octubre del 2012

El Parc (*) mai no defrauda: Subenuix i colors de tardor



Amb els colors de tardor hem fet una ruta pel Parc Nacionald’Aigüestortes i Estany de Sant Maurici. Als pobles es comencen a veure colors de tardor, així que més amunt, suposem, n’hi hauran més. Tot té un límit, però, i aquest el donen les diferents espècies vegetals que conviuen al Parc. Quan s’acaben les moixeres i els bedolls i s’entra en el terreny del pi negre, s’ha acabat el color de tardor.  Però això no és cert del tot,  ja que l’herba molt seca i groc marronosa, dona una coloració molt diferent als paisatges que hem vist a l’estiu amb l’herba verda.

També hi han vermells, em sembla que són nabius



Hem anat cap a Subenuix, des d’Espot, una vall molt tranquil·la perquè no entra al recorregut de la famosa travessa Carros de foc, ni té cap refugi, ni hi arriba cap pista per on els taxis pugin clients. Els arbres de color tan sols arriben al primer llac, el gran, però la vall és tant petita que val la pena amb mitja horeta més arribar-se a l’estany xic. Allà hi veiem un ànec coll verd que ens ve a veure nedant. Excursionistes tan sols n’hem trobat pel camí.  



Estany deSant Maurici des del camí de Subenuix


Estany gran de Subenuix
Estany xic de Subenuix

Estany xic de Subenuix

Estany xic de Subenuix
Ja que fa bon dia decidim tornar pel Mirador, així que pugem en direcció al Portarró fins al camí que es desvia cap al Mirador, més enllà la vall de Ratera i la d’Amitges, i baixada cap a l’estany de Ratera. Aquest està bé de color, però molt ple de gent. D’aquí en avall els bedolls estan esplendorosos.


Encreuament camí de Ratera i d'Amitges

Estany de Ratera

Estany de Ratera
No hem fet res de l’altre món, però tenim el sentiment que el Parc mai decepciona, sempre hi trobes alguna cosa interessant.

(*) Parc Nacional d’Aigüestortes i Estany de Sant Maurici

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada