Google Website Translator Gadget

Sobre cookies

dilluns, 8 d’octubre del 2012

Imatges de la serralada litoral al Maresme




El parc de la serralada de Marina, el parc de la serralada Litoral i el parc del Montnegre i el Corredor configuren uns espais protegits en la serralada que, partint de l’àrea de Barcelona, discorre paral·lela al mar i que divideix el territori entre les comarques del Maresme i el Vallès. El parc de la serralada Litoral és un exemple de diversitat de paisatges i de microclimes gràcies a aquesta situació. 

Alhora aquestes terres tenen història. Hi ha vestigis del neolític (any 3500 aC) en forma de dolmens i pintures, restes de poblats ibèrics (segles IV-II aC), molta presència de la romanització i més recentment enterraments de l’edat mitjana.

Ahir el parc de la serralada Litoral va organitzar un ral·li fotogràfic al que vaig  participar. El dia es va llevar amb núvols que enteranyinaven el cel. El tema del ral·li era “Llums i ombres”, justament el que no hi havia. Molt poc a poc sortia alguna ullada de sol de veritat que permetia fer alguna foto d’acord amb el tema. Els participants vam lliurar les tres fotos que ens semblaven millor, sense poder-les veure amb calma al nostre ordinador ni molt menys retocar-les.

Algunes imatges del dia.
 


Tardor o sequera a les obagues?


Zona de can Ràpia

Cèllecs, zona d'escalada

Zona de can Ràpia

Cèllecs, zona d'escalada

Restes del poblat ibèric al turó de Cèllecs


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada