Google Website Translator Gadget

Sobre cookies

dilluns, 16 de setembre de 2013

Sant Amand, una excursió clàssica en terres de llegendes, al RipollèsLa Serra de Sant Amand és una muntanya situada en el triangle format per Campdevànol, Ribes de FreserBruguera i Ogassa, al Ripollès. No té una alçada gaire considerable, 1850 metres, però era una clàssica dels centres excursionistes del segle XX degut a la facilitat de comunicacions que proporcionava la línia ferroviària de Barcelona a Puigcerdà. Sovint es complementava amb el Taga, al costat oposat un cop s’és a Coll de Jou.

Veïnat del Serrat Roig, en sortir de Bruguera

Sant Julià de Saltor

El faig gros pujant a Sant Amand
Així doncs hem fet una ruta circular sortint de Bruguera seguint les indicacions de dues rutes penjades a wikiloc que expliquen perfectament l’excursió. Els dos tracks són iguals, però les explicacions històric -  muntanyenques diferents. Per si la voleu fer les dades són:

La ruta va quasi íntegrament per camins de muntanya macos, ben cuidats i senyalitzats. La vegetació és interessant amb abundància de boixos i faigs. M’ha agradat la pujada per un bosc molt fosc al pas de les Portalleres, el paratge de Sant Julià de Saltor, entre prats, i des d’aquí veureu la creu del cim de Sant Amand. A mitja pujada al cim no deixeu de visitar el faig gros.

Al fons Campdevànol, al mig Saltor, des de la xemeneia de pujada a sant Amand

La creu del cim amb l'estelada
El bosc prop del pla de Pena

La fageda arrivant a Coll de Jou
Un cop dalt la boira no ens ha deixat veure la vista, però un cartell indicador ens diu que estem en zona de llegendes del famós comte Arnau. La carena que forma el pla de Sant Amand fins al pla de Pena era territori del rei Amand o Amanç, més tard de les monges castigades i expulsades del monestir de Sant Joan de les Abadesses, i de les cavalcades del compte Arnau. A l’esquerra del camí veureu un enfonsament geològic que aneu a saber si comunicava l'indret amb el monestir femení de Sant Joan de les Abadesses...

Indicacions del camí, cal seguir per on el 8 està obert
El Taga des de coll de Jou


i tornem a veure Bruguera d'on hem sortit

Del pla de Pena baixant cap a Coll de Jou travesseu una maca fageda. Les vistes a diferents zones del Ripollès, des de la vall de Sant Joan de les Abadesses, passant per les muntanyes de sobre Campelles com La Covil, fins al Puigmal i evidentment el Taga, acaben de completar una agradable excursió.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada