Google Website Translator Gadget

Sobre cookies

dimarts, 1 d’octubre del 2013

Menorca: tastets del Camí de Cavalls


Cap de Cavalleria i Fornells des del Mont Toro


Uns dies a Menorca. Uns pobles d’interior molt ben conservats, tot blanc, Alaior i Mercadal, també Fornells. Macos. Ciutadella amb un nucli antic potent, compacte, s’hi està bé.

He sabut que l’illa de Menorca va ser declarada Reserva de la Biosfera per la UNESCO, el que fa mirar-la amb uns altres ulls. Malgrat això quasi tot el sud l’ha fet malbé l’excessiva urbanització. Per sort, el nord se’n va salvar a temps. El sud devia ser molt maco, encara queden algunes cales precioses. El nord és més feréstec, i té el seu encant. Les aigües sempre transparents, ideals per banyar-s’hi.


Camí entre Son Xoriguer i Son Saura

Cala Morell

Fornells
Entre Son Xoriguer i Son Saura


Amb aquest entorn ens hem passejat per les platges, cales i fars, hem trepitjat roques i camins, i ens hem topat amb el famós Camíde Cavalls. N’havia sentit a parlar, però no sabia que és el GR 223, que és un sender històric, i que té 185 km. Dona la volta a Menorca pel seu litoral. És una gran manera de descobrir la riquesa natural i patrimonial de l'illa. 



El camí està molt ben indicat amb plafons, mapes i postes indicadors. Pel que hem vist és molt variat de terreny, a voltes molta pedra erosionada, altres sorra, altres pistes normals amb ombres, i quasi sempre delimitat per les meravelloses tanques de pedra seca.  Estan a la platja sovint apareixia un grup que seguia el Camí i es remullaven una estona. Com a excursionista em feien una mica d’enveja, però per consolar-me pensava que l’ideal és fer-lo a la primavera, en que deu ser tot verd.
 
Fornells i Cap de Cavalleria des del Mont Toro
Mallorca des de Cala Blanca



M’ha agradat veure que s’han pres mesures de conservació d’ecosistemes fràgils per protegir dunes i llacunes, amb panells explicatius i cordes que limiten espais de pas.


Bassa d'ànecs al costat del mar, platja de Binimel·là
Camí a cala Pregonda, protegint ecosistemes dèbils amb cordes
Cala Pregonda
Llacuna seca sota el far de Favaritx

Llacunes seques al Cap de Favaritx
Les tanques de pedra seca


Les tanques menorquines del Camí
I també es veu fent trams del Camí alguns grups de ciclistes, tot i que sembla molt dur, a algunes zones porten més estona la bicicleta a la mà que muntats, degut a la roca punxeguda i els petits desnivells prop del mar en zones de penya-segats.

Magnífiques postes de sol
Per internet es troba força informació, mapes i guies, empreses que organitzen la logística, tant a peu com amb BTT, i el track de wikiloc.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada