Google Website Translator Gadget

Sobre cookies

dijous, 7 de novembre del 2013

La vall d'Airoto, Isil, valls d'Àneu

A l'esquerra Isil, al mig comença la vall d'Airoto
A la Noguera Pallaressa, al poble d'Isil, hi aporta aigües el riu d'Airoto, que baixa de l'estany del mateix nom a través d'una llarga vall. Si es puja des d’Isil cal comptar que aquest està a 1160 metres, l’estany d’Airoto a 2200 m, vull dir que el desnivell és considerable. 

El camí des d’Isil puja de manera continuada quasi sense cap pausa. Durant molta estona per dins d’una fageda preciosa, després s’obre. El riu d’Airoto no queda a peu de camí, però es va veient.

Per arribar a l'estany d'Airoto hi ha una alternativa: una pista que surt entre Isil i Alós que puja per les bordes de Lapre i s’enfila de manera espectacular pel barranc de Moredo fins a uns 2000 metres. D’allà s’acaba de pujar fins al coll dels Clots de Moredo (2400 m) i del coll es baixa a l’estany d’Airoto. Aquest coll és interessant perquè es passa entre els pics de Quenca i Moredo.

Un cop a la zona lacustre d’Airoto la impressió és de grandària i el sentiment de solitud és acusat. El refugi no és guardat, el que implica que cal pujar tot el material de subsistència. És una zona adequada per travesses cap a Bonaigua-Arreu o Marimanya.
A la tardor la part baixa de la vall d'Airoto presenta aquest aspecte:







Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada