Google Website Translator Gadget

Sobre cookies

diumenge, 24 de novembre de 2013

Montseny: de Cànoves al Sui pel castanyer del CucLa cara sud del Montseny no és gaire coneguda tot i ser la de més fàcil accés. Des de Cànoves una carretera puja cap a l’embassament de Vallfornès. Poc abans hi ha un parking on deixar el cotxe. Cal pagar per usar l’aparcament, pel que si aneu varis vehicles és aconsellable deixar-ne el màxim a Cànoves poble, hi han dos aparcaments gratuïts. No cal aparcar al lloc on s’agafa el tiquet d’aparcament, sinó que podeu seguir una mica més amunt.


La intenció era fer el pic del Sui, que actua com de límit sud del pla de la Calma, passant pel castanyer del Cuc, un arbre impressionant completament buit per dins, però encara viu, per les branques convertides en veritables arbres que envolten l’escorça inicial.

Castanyer del Cuc

Antic pou de gel del Cuc
Un cop vorejat el pantà de Vallfornès, amb molt poca aigua, ens hem endinsat a la baga del Cuc fins arribar a l’alçada del castanyer. Allà cal desviar-se una mica per anar a veure l’arbre monumental. Després ve la pujada forta fins al coll d’en Besa, ja a la carena del Sui. Ja només cal seguir el camí fins al Sui. M’ha agradat molt la vista que té aquest cim, impressionant: totes les muntanyes que limiten la plana de Llinars a Granollers amb el Maresme, Collserola, en una sèrie de plans diferents al fons veiem Montserrat, davant la Mola de sant Llorenç de Munt, més a prop nostre sant Sadurní de Gallifa, i davant seu Puiggraciós i els cingles de Bertí. Més a la dreta veiem el pla de la Calma amb el Puig Drau, el forat de Collformic, Matagalls, la cresta dels Castellets de les Agudes i el Turó de l’Home. I seguint cap a la dreta ja veiem les planes de la Tordera i el Montnegre i Corredor. De fons tot el Pirineu completament nevat. Com he dit una vista magnífica, molt recomanable.
 
El Sui

Montserrat, sant Llorenç, Gallifa, cingles de Bertí, Tagamanent


De tornada hem seguit la carena fins al Turó del Samon. Pel camí hem afegit a la vista el Tagamanent, amb la qual cosa es veu tot el recorregut de la Matagalls Montserrat! 


Hem baixat fins al Prat Fondo de Dalt però aquesta zona del Montseny està plena de pistes, així que no ens hem decidit a seguir fins al collet del Turó  per no fer massa volta i haver de remontar. Hem tornat a pujar al Turó del Samon, hem reculat fins al coll d’en Besa i, al cap de poc de baixar pel mateix lloc que la pujada, hem seguit cap al coll dels Palestrins. D’allà cap coll del Tascó i un camí molt eficaç ens ha dut fins can Quintana, masia restaurant, i sant Salvador de Terrades, una església com modernista, arreglada, que sembla més per fer casaments d’un hotel de 4 estrelles no massa lluny d’allà. Des d’aquest lloc hem baixat a can Morera, aquí no hem aconseguit trobar el camí que marca el mapa, ens han dit que fa anys que està perdut. Entre cases restaurades, pistes noves i camps no és d’estranyar. Així que hem seguit per la pista, ja sense gaire encant, fins a baix, a la carretera del pantà on teníem el cotxe.


Sant Salvador de Terrades des de can QuintanaSant Salvador de Terrades

Can Quintana
Hotel can Cuc, sant Salvador de Terrades, can Quintana

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada