Google Website Translator Gadget

Sobre cookies

dissabte, 29 de març del 2014

Montnegre: de Sant Martí a Santa Maria per la carena

Sant Martí de Montnegre


Hem fet una volta circular amb punt de sortida i arribada a Sant Martí de Montnegre, al que s’hi arriba per pista des de Sant Celoni. A Sant Martí hi ha una església i un restaurant de muntanya. Seguint les indicacions dels GRs 5, 92 i 83 anem cap al coll de Terra Negra. Trobem uns curiosos pessebres un sota una soca, l’altre dins un casc de ciclista i un altre dins una ampolla també de ciclista, en conjunt una mica “cutre” al meu parer.  Seguim pel GR5 cap al coll de les Basses, amb alzines molt grans i més endavant veiem els faigs d’en Preses. És una excursió de bosc, per tant de poques vistes, però amb una bona diversitat d’arbres: alzines, sureres, faigs, castanyers, cirerers, avellaners, llorers, roures...

Els pessebres "ciclistes"


Faigs d'en Preses

Al Turó Gros se’n diu de la Telefonista per l’enorme torre de vigilància d’incendis. És el punt més alt de l’excursió, 766 metres. A partir d’aquí el camí baixa cap a Santa Maria de Montnegre, un lloc agradable amb l’ermita reconstruïda, una bona font i amb un roure mort que havia tingut 100 anys i es va trencar amb els temporals del 2010. Ara n’han plantat un de substitució al costat.

Turó Gros o de la Telefonista

Bastants panells explicatius

Santa Maria de Montnegre
Interior de Santa Maria de Montnegre
El roure trencat i el nou dins la gàbia

Uns altíssims cirerers al costat de la font de Santa Maria

Al llarg del  recorregut és un plaer veure tantes alzines sureres i sobretot un munt de cireres florits.  Amb aquests hem enganxat ben bé el dia adequat,  llàstima del vent que impedia fer-los bones fotos.

Font del Degotall just deixat Santa Maria

L'espectacle dels cirerers florits
Entre alzines sureres i cirerers florits que emblanquinen els vessants de la muntanya

i més cirerers!

Pel GR92 s’arriba a l’alzina Grossa, tant grossa que, perquè no passi com amb el roure de Santa Maria,  han hagut de posar uns cables tensors entre les branques principals per tal de que no es trenqui. Al cap de poc es passa per sobre la casa de Can Presses poc abans de retornar a Sant Martí.

Alzina Grossa

Els cables tensors de l'alzina Grossa

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada