Google Website Translator Gadget

Sobre cookies

diumenge, 14 de juny del 2015

Núria pel camí vell

Núria des del mirador de la Creu d'en Riba

Un camí tant vell, tant transitat, tant històric i no l’havia fet mai ! I té la seva gràcia aquesta vall de Núria. Des de la plaça del Raig de Queralbs el camí està molt ben indicat, va pujant travessant el poble i segueix per sota d’arbres ombrívols fins a la font de Ruira. Després es troba la variant del Roc del Dui, més enllà es travessa el pont del Cremall,on molta gent està esmorzant, i el camí segueix el riu Núria, cap a les gorgues. Anem trobant petites balmes que anomenen refugis amb noms de sants. En temps de romeries a la mare de Déu de Núria devien servir d’aixopluc en cas de mal temps. 
 
Un camí molt transitat
El Taga tot el dia tapant-se i destapant-se
El pont del Cremall
S’arriba a les marrades del salt del Sastre, on hi ha la confluència amb la variant del Roc del Dui. El camí puja decidit per guanyar alçada. Amb algun tros més planer s’arriba a la cascada més maca, la Cua de Cavall. Més endavant es creua per sota la via del cremallera i s’arriba a un dels llocs, per mi, més bonics, el Pla de Sallent, amb abundosa vegetació que en aquesta època vol dir flors.
  
Les marrades del salt del Sastre i dos camins més, el que va cap la vall del Freser i el de manteniment del Cremallera
La Cua de Cavall
Pla de Sallent
Època de nerets i bàlecs

Un camí molt ben arreglat algun tros
Una última pujada amb un camí molt arreglat, amb esglaons fins i tot, i s’arriba al collet on s’ajunta el camí de Fontalba. Aquí ja es veu Núria i s’hi ha construït el mirador de la Creu d’en Riba amb molt bones vistes.

 
Una estona de sol a Núria
Arc de sant Martí cap al Balandrau

Després de la pluja a Queralbs, al fons el Taga

Hem estat des de mig matí pendents del temps. Un cop a Núria ha plogut una mica, després ha sortit el sol una estona. Hem decidit baixar a peu perquè semblava que el temps aguantava, cap al final hem vist un preciós arc de sant Martí en direcció al Balandrau, després hem anat sentint trons cada cop més aprop. Ja a Queralbs ha tornat a ploure. Hem tingut sort!

I no sabia que sant Bernat d'Aosta és el patró dels excursionistes i esquiadors i es celebra el 15 de juny. Al santuari de Núria hi ha aquesta imatge.

Sant Bernat d'Aosta patró d'excursionistes i esquiadors
 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada