Google Website Translator Gadget

Sobre cookies

dilluns, 29 de juny de 2015

Olla de Núria des de Fontalba fins coll de Nou FontsL’Olla de Núria és un clàssic itinerari de muntanya que recorre  la carena que formen els cims que envolten el santuari de Núria i que formen com una ferradura o olla. L’itinerari va del Puigmal fins al pic de l’Àliga, però les diverses valls que es formen permeten una baixada fàcil cap a Núria des de diferents colls, la més habitual des de Noucreus.


Les vistes són excel·lents al llarg de tota la carena,  apart del Ripollès, es comença veient el Berguedà i l’Alt Urgell (m’agradaria comprovar si en un dia clar es veu La Seu d’Urgell), després tota la Cerdanya i el Capcir, serra de Madres, el Canigó treu el cap entre altres muntanyes, i no m’estranyaria que es veiés el mar o la plana entre Narbona i Perpinyà en un dia clar. Em queda pendent d'esbrinar.

El Puigmal des de Fontalba

Molta gent al Puigmal volent fer-se la foto amb la creu, calia agafar tanda!

Immenses vistes cap a França

Inicialment l’Olla es feia des de Núria però el preu del tren cremallera fa que molta gent la faci des de Fontalba. El desnivell teòric és el mateix, surts de 2000 metres, però la diferència és a la tornada, ja que de Núria a Fontalba, tot i tenir la mateixa alçada, el camí puja i baixa uns 200 metres que es sumen als acumulats de tota la Olla.


Amb l’èxit de les curses de muntanya Fontalba i el Puigmal són dels llocs més concorreguts. Hi havia molta gent, i dalt el Puigmal calia fer cua per fer-se la foto al cim. Amb la moda de les selfies algú s’està una bona estona fent-se fotos amb diferents postures i orientacions, i no era una noia!

Camí generalment ben marcat

Superat el bullici del Puigmal la cosa millora. Un company té problemes i el nostre ritme no és l’adequat, pel que ens anem endarrerint respecte l’horari previst. La idea inicial era baixar des del coll de Noucreus i ho fem pel de Noufonts. 

L'estany de Núria al fons, el Puigmal a mà dreta
 

Noufonts sota el coll del mateix nom

Vall de Noufonts

Altre cop a Fontalba, sembla mentida que venim de la muntanya del fons!

L’època és molt bona, ja que està ple de flors, no queda quasi res de neu i malgrat l’anunciada onada de calor s’està perfecte amb l’airet habitual a 2500 – 2800 metres. Pel meu gust el tram més maco és entre els pics de Finestrelles i Eina, potser fins Noufonts. La vall per on baixem és verda, amb flors, aigua, sentim marmotes, queda alguna congesta, molt agradable, i així arribem a Núria. Ara ve el més feixuc, tornar a Fontalba

Al final han resultat 23 km i 1850 metres de desnivell acumulat.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada