Google Website Translator Gadget

Sobre cookies

dilluns, 1 de juny del 2015

De Vidrà a Bellmunt pel salt de Salgueda

Excursió de vegetació, llums i aigua


El Bisaura i la vall del Ges són zones molt interessants amb paisatges i racons molt macos. Ja vam parlar en aquest blog de les excursions per la zona de Bellmunt inspirades per l’Antoni Prat al seu blog. Avui n’hem fet una altra, la que sortint de Vidrà baixa cap al pont romànic i el salt de l’antic molí de Salgueda. És un lloc espectacular, però amb molta gent, que aprofitant el bon temps serveix per remullar-se.
Pont romànic del molí de Salgueda
Salt de l'antic molí de Salgueda
La ruta segueix per fagedes, rouredes i boixos cap a la Tosca dels Degollats, curiosa formació derivada de l’acció de l’aigua amb la pedra calcària. Després toca remuntar i molt, tanta estona baixant té això... Més fagedes i rouredes fins al coll de Hi Era Massa. Des d’aquí, seguint per la fantàstica fageda pugem a Bellmunt
Tosca de Degollats. El fum que sortia devia ser de la reacció química, vapor d'aigua, ...?

Enmig de la fageda: podia ser per carregar mules amb troncs?

El santuari de Bellmunt i les seves vistes

La tempesta va cap a Cabrera i Pla d'Aiats

Després de la tempesta en direcció nord. En primer terme Santa Maria de Besora
 La placeta, la font i les escales estan invadits per un equip de filmació. Cap al nord es sent tronar, ens mullarem? Temps de dinar, quatre gotes i sembla que escampa la tempesta. Mirant cap al nord han marxat els núvols i es veuen les muntanyes cobertes d’una capa blanca: calamarsa, pedregada? No és el millor dia per la vista però no sempre es té aquesta visió de 360 graus, cal saborejar-la.
Sòl de la fageda


El Coll de Vidrà, fantàstica masia
Cal Cavaller de Vidrà, la casa més emblemàtica, inici i final de la ruta
Per tornar es baixa altre cop al coll de Hi Era Massa i es segueix la pista fins la gran casa El Coll de Vidrà on hi arribem en poca estona per carretera. Una bona volta en que no hem arribat als 10 km i 500 metres de desnivell.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada