Google Website Translator Gadget

Sobre cookies

dilluns, 27 de juny de 2016

Montardo per Arties

Des del cim del Montardo
El Montardo és d’aquells cims que coneix tothom. Passant per la carretera de la Bonaigua a l’alçada d’Arties es veu la seva silueta punxeguda. Però si es puja qualsevol pic del Parc Nacional d’Aiguestortes i Estany de Sant Maurici també es veu, si es va cap al Pirineu d’Aragó també es reconeix, i si un es mou per les muntanyes del Baix Aran i la zona del Pla de Beret també. Juntament amb una alçada que no és ni excessiva ni massa baixa, i sense cap pas tècnic, n’explica, penso, la seva popularitat. 
Arribada al refugi de la Restanca

Entre Restanca i l'estany del Cap de Port

Estany del Cap de Port

Amb aquest preàmbul, pujar-lo pel pont de Sant Joan era garantia de no estar sols al cim, i així va ser. De l’ordre de 30 persones al cim i unes quantes més pujant , baixant, o reposant al magnífic altiplà que formen els estanys de Monges i Mangades tancat pel Port de Caldes i el coll de Güellcrestada.
 
Tossal de Mar traient el cap entre la boira a l'estany del Cap de Port

Altiplà dels estanys de Monges i Mangades


Des de l’aparcament de la ribera de Valarties es segueix la pista fins on es desvia a mà esquerra el camí al refugi de laRestanca, al pontet i barraca de Rius. Si seguíssim per aquest barranc de Rius arribaríem a l’estany de Rius sota el Tuc de Sarraera.
 
Corrua de gent anant i venint del cim


Besiverris, Punta Harlé, pa de Sucre i a la dreta la Maladeta

Per anar al Montardo es puja cap al refugi de la Restanca  i allà es deixa a mà dreta el camí a l’estany de Mar. El camí està molt ple d’aigua i entre boires s’arriba a l’estany del Cap de Port. Ara ve la part més incòmode, una tartera fins al coll de Güellcrestada. Però un cop s’arriba al coll l’espectacle val la pena: els estanys de Monges i Mangades i pics per tot arreu. Ja tan sols queda l’ascensió al pic. A estones per camí, a estones travessant congestes de neu es va pujant fins a un últim collet on es veu la gentada que hi ha al cim.
 
Ambient d'alta muntanya

Estany de Monges

A dalt la vista és excel·lent, Colomers, Punta Alta, Travessany, Besiverris, Maladeta, però l’Aran tot tapat per la boira. Sobresurt el Mauberne i poca cosa més. De lluny es veuen moltes muntanyes, semblen Monastero i Peguera, cap a Amitges també, però la possibilitat d’alguna tempesta a la tarda fa que no ens encantem identificant-les.
 
Baixant tornem a la boira de l'Aran
Una gran excursió, amb bones vistes i que amb la quantitat de neu que encara queda li dona un aire d’alta muntanya molt agradable.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada