Google Website Translator Gadget

Sobre cookies

dijous, 21 de juliol del 2016

Pic de Monestero per l’estany de Sant Maurici

Pic i coll de Monestero


La vall de Monestero és potser la més maca de les que conflueixen a l’estany de Sant Maurici, Parc Nacional d'Aigüestortes i estany de sant Maurici. El Pic de Monestero es pot pujar per aquesta vall o per la de Peguera. Però per la “seva” vall, curiosament, no es veu el cim fins que s’és al coll de Monestero. 

Estany de Monestero, al fons Peguera i Pic de Mar

El Peguera quan el sol treia el cap arribant al fals coll


El camí al cim no té pèrdua. Molt ben indicat fins a l'estany de Monestero i una mica més. Després es puja fins un fals coll on un indicador separa els camins als colls de Monestero i de Peguera. En aquest lloc es veu com una valleta fins al coll de Monestero. Queda encara un bon tros, amb camí ben marcat, però el realment dificultós i incòmode és la tartera de pujada final al coll. Està molt feta malbé pel pas de la gent i en molts llocs només queda la terra fina que rellisca molt. Superat aquest tram s’arriba a l’ampli coll. Vistes molt bones cap al costat de Peguera, es veuen molts llacs, i cap al nostre. Pujant ja s’anava veient la carena del Morto fins al Feixant de Monestero, ara s’hi afegeix des del Montardo, fins al Bassiero passant per tota la zona de Colomers i Amitges.
 
La valleta amb final a la tartera de pujada al coll de Monestero. Observeu el tamany de la gent a la tartera

El cim de Monestero des del coll del seu nom

El Peguera des del Monestero

Estanys Tort i Negre de Peguera des del cim de Monestero


Un camí amb fites en direcció al cim del Monestero flanqueja pel cantó de Peguera fins a unes grans roques en que cal grimpar una miqueta, després seguint les fites es va guanyant alçada per terreny fàcil i s’arriba al cim per darrera, costat Fonguero. M’han sorprès les vistes del cim, ha fet uns dies clars i es veuen totes les muntanyes del Pallars i algunes més. Diria que a l’esquerra del Cadí es veu la Tossa d’Alp. També es veu el Montsec, em sembla, i a més de la Maladeta es veuen un parell de muntanyes més amb neu, Posets? Mont Perdut? 
Estany de Monestero

Els Encantats de tornada a l'estany de Sant Maurici

Un cim satisfactori per una vall molt maca, la única pega, la tartera abans del coll.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada