Google Website Translator Gadget

Sobre cookies

diumenge, 14 d’agost del 2016

Pinetó i Roca Blanca des del refugi del Pla de la Font


Roca Blanca i Teso des de l'aparcament
La particularitat d’aquesta excursió és que en tot moment es veu tot el recorregut.

Es surt del refugi del Pla de la Font, hi ha aparcament a 1 km després de fer una pista de 8 km. També s’hi arriba des de les Planes de Son. Es puja en direcció al coll de Fogueruix, un excel·lent mirador, però abans d’arribar-hi es desvia un camí a mà dreta, pel bosc i s’arriba a un lloc preciós, un llom herbós amb vistes a la vall de l’Escrita, Espot. El mapa l’anomena Plana d’Aires. Es veu des del llunyà Cadí fins a l’estany de Sant Maurici. A partir d’aquí ve la pujada més forta de l’excursió al Pinetó, seguim amb vistes. En tot moment hi ha camí, fites i no és gens perdedor. Es va pujant per la carena i el Pinetó es fa esperar, hi ha un munt de falsos cims, òpticament parlant. Al final una estreta però fàcil aresta ens porta al cim. 
 
Plana d'Aires i Espot al fons


Camí ben indicat fins al Pinetó

Carena del Pinetó, al fons esquerra Esterri d'Àneu, al fons dreta, Espot

Roca Blanca

Teso, muntanyes araneses i amb boires el Mont Valier
Les vistes són molt bones com passa sempre en muntanyes separades de les “importants”. Es veu des de la zona de la Bonaigua i Aran, Moredo, Quenca, Mont Valier, la zona del port de Salau, aquestes últimes amb les típiques boires franceses, Mont Roig, Ventolau, cap a la Pica d’Estats, Monteixo, … per davant Campirme, Montcaubo, Pic de l’Orri, i més enllà Salòria, Cadí, i per tancar la vista les muntanyes del Parc Pui de Linya, i la carena fins Peguera, Morto, Subenuix, la zona del Portarró, ... Impressionant en dia clar. I cosa curiosa es veu alhora Esterri d’Àneu i Espot.


Cresta del Roca Blanca des del cim

Des del cim del Pinetó es veu un estany de Cabanes

Des del Pinetó fins Esterri d'Àneu, al fons Ventolau, la Pica d'Estats, ...
El Pinetó és un cim humil però important. Límit del Parc Nacional d’Aigüestortes i estany de Sant Maurici, punt de connexió cap a les Agudes i la vall de Cabanes, on hi baixa un camí, i es gira 90 graus per seguir cap a Roca Blanca i Teso. L’excursió fins al Teso des del Pla de la Font fa com una ferradura. Es segueix cap a Roca Blanca per la carena. Al peu del cim puja dret un camí relliscós. Més amunt unes fites ens porten a una cresta en semicercle. Cal posar atenció a les pedres de totes mides que trobem. Sembla que el millor es seguir el fil de la cresta, per on van les fites. És un cim que fa més impressió que dificultat real. Des del cim es veu molt bé la part alta del Teso, i és possible anar-hi, i completar l’excursió baixant del Teso i per Campolado, un lloc preciós, retornar al refugi del Pla de la Font.
El Cadí des del Pinetó

Quenca, Moredo i Mont Valier

Campolado, sota Teso i Roca Blanca

Però avui retorno pel mateix camí. Es veu el Pinetó, la plana d’Aires, el refugi, tota l’excursió! Un cop al refugi ressegueixo amb la vista l’itinerari que hem fet. Una excursió de les que gaudeixes de paisatges, no només de vistes.


Track

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada