Google Website Translator Gadget

Sobre cookies

dilluns, 20 de febrer del 2017

Cap del Verd per Gósol, amb raquetesPujant al coll de Port des de Sant Llorenç de Morunys ens queda a mà dreta un imponent massís muntanyós, la serra del Verd. Des de la carretera de Saldes a Gósol es veu més suau. Nosaltres pujarem al cap de la serra, Cap del Verd, pla per dalt però amb vessants abruptes pel nord i l’oest.
Les sortides de raquetes quan encara no hi ha neu són espectaculars de materialVessant nord del Cap del Verd i Port del CompteSeguirem la bona descripció de la ruta wikiloc que surt de Gósol, de l’ermita de Santa Margarida, a la pista que des de Gósol porta a Tuixent a través del Coll de la Mola. Aquest punt de sortida permet fer una ruta circular si les condicions ho permeten.

Muntanyes llunyanes d'Andorra i PallarsLes sortides amb raquetes acostumen a ser farragoses i lentes, ja que les raquetes fan de mal portar quan no hi ha neu, i tot i ser fàcil caminar amb raquetes, s'acostuma a anar més lent que en una excursió normal. Si el grup és nombrós i algú és el primer cop que es posa raquetes el temps va passant, així que quan vam ser al cim vam optar per tornar pel mateix camí, ja que la ruta circular baixa pel Torrent Fosc de manera pronunciada, cosa que podia portar problemes.La ruta és molt maca, quasi tota l’estona es gaudeix de vistes impressionants. El Cadí i el Pedraforca són els reis de la zona, però també es veuen els cims de la Cerdanya, d’Andorra i molt lluny els del Pallars. Per darrera el Pedraforca es veu la zona de Coma Ermada fins al Taga i Sant Amanç. Rasos de Peguera i Ensija també les tenim davant. I des del cim es veu la vall de Sant Llorenç de Morunys, l’embassament de la Llosa del Cavall, Port del Compte, el Pedró dels Quatre Batlles. El dia és calitxos i no es veu bé la zona de Busa, s’intueix.Cadí i Pedraforca


Cim del Cap del Verd

Port del Compte i Padró dels Quatre Batlles


La neu estava perfecte, era una delícia caminar o “raquetar” per aquells lloms suaus que enganyen una mica i poc a poc es pugen els 700 metres de desnivell. Una gran excursió, fàcil (tornant pel mateix camí), i amb vistes molt bones.
Pantà de la Llosa del Cavall i Sant Llorenç de Morunys

El Pedraforca, el rei de la zona

Track

2 comentaris: