Google Website Translator Gadget

Sobre cookies

dissabte, 4 de febrer de 2017

Matagalls per Saprunera a l'hivernAquest hivern hi ha molta neu al Montseny i el dia es presentava amb sol, així que calia aprofitar-lo. M’agrada molt l’itinerari que puja al Matagalls per les fonts del torrent de Rentadors i baixa pel coll de Saprunera, però tenia dubtes de fer-lo amb neu.

Des de Saprunera el Pirineu ben nevatPujada pels lloms des de Saprunera

Es surt de Collformic pel camí de Sant Segimon. En girar cap a la obaga la neu estava més gelada, i cap al torrent de Rentadors hi havia bastant de neu. Vaig decidir pujar per Saprunera i ja veuria per on baixar. Creuar el torrent de Rentadors era complicat ja que baixava molta aigua. Vaig seguir unes petjades que anaven pel costat del torrent i en un lloc més estret vaig creuar-lo mullant-me una mica, ja que la neu de les vores enganyava. Es segueix la pista fins al camí que puja a Saprunera, que estava trepitjat. Pujada sense cap problema fins l’ampli coll de Saprunera. A partir d’aquí es segueixen els lloms de la muntanya fins al cim del Matagalls. Hi havia traces de gent caminant i amb esquís. La neu perfecte per pujar, ni relliscava ni t’enfonsaves.


Quines vistes! Montserrat, Sant Llorenç de Munt, Sant Sadurní de Gallifa, cingles de BertíEl Matagalls molt ple de gent, no era gaire original pujar-hi aquell dia! Tot i que l'espectacle de tanta gent aprofitant el dia, el sol, la neu per aquells lloms del Matagalls feia il·lusió. Baixada en direcció a Collformic, i aquí la neu està molt més trepitjada, ja que és el camí normal, per on puja la majoria de gent. A Rentadors es segueix veient molta neu, hi han baixat amb esquís, però no veig traces a peu, així que segueixo pel camí normal. Baixant el gel dona alguns problemes, bastant més que pujant.

Molta gent!

Les Agudes

Cap al Turó de l'Home

El tram final és pesat per la mescla de quantitat de gent i neu relliscosa. M’equivoco en buscar el camí a l’aparcament, giro abans d’hora i començo a fer marrades perquè no té sortida. Potser s’hauria d’indicar més amunt per no desviar-se abans d’hora.

Part alta del torrent de Rentadors

Collformic, fins aquí va arribar la neu


Segueixo pensant que el Matagalls és una gran excursió, vistes en totes direccions, varietat d’itineraris, desnivell molt assequible, què més volem?

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada