Google Website Translator Gadget

Sobre cookies

divendres, 15 de setembre del 2017

Els cingles de Vallcebre

Hem seguit la ruta https://ca.wikiloc.com/wikiloc/view.do?id=2418767  que segueix el PR-C-128 Cingles de Vallcebre. Es tracta d’una ruta circular per damunt dels cingles que envolten aquesta població del Berguedà. L’itinerari està ben senyalitzat. 

La Barceloneta

La Barceloneta

Els dos cingles inicials
Hem fet la ruta al revés, començant per les pistes del sector de la Barceloneta, i cap al mirador de Cap Deig on es creua la carretera de Vallcebre. A partir del mirador es segueix la cinglera de baixada, és un tram molt espectacular perquè es va al caire del cingle. S’arriba al pont de la Foradada, amb unes gorgues molt maques. A partir d’aquí es puja per un altre cingle, es passen vàries cases i es va canviant de vistes. Aviat es veu el Cadí i el Pedraforca, es passen trossos de bosc.
Mirador de Cap Deig
Crestejant un cingle veiem el següent cingle que pujarem
Restes damunt la corba de la carretera de Saldes, a la Foradada

Gorgues de la Foradada

Hi han indicacions de tots els graus de la cinglera, cosa que, com bé observen els que han explicat la ruta a wikiloc, fa rumiar per futures excursions per la zona.
Seguint la cinglera es va canviant de vistes. És curiós veure Guardiola i la carretera, amb la pintura vermella d’encreuament, horrorosa a efectes paisatgístics. Es veu el Moixeró, la carretera de coll de Pal, el Puigllançada, i més enllà les muntanyes del Ripollès. Cap a l’altre costat els cingles de Malanyeu, el Sobrepuny, l’embassament de La Baells, i al fons el Montcau. Molta vista! Estem a la zona de Cal Menut, al vessant de Fígols.
 
Pedraforca i Cadí

Cingles de Malanyeu

Moixerò, coll de Pal, Puigllançada, Guardiola i la carretera...

El camí va girant, i finalment s’endinsa a un bosc de boixos i pins on es troba l’ermita de Santa Magdalena. Ja s’és a tocar de Vallcebre.
 
Catllaràs, Sobrepuny

Pantà de la Baells des dels cingles

Ermita de Santa Magdalena de Vallcebre

Una excursió variada, de paisatges i vistes molt interessants, fàcil de seguir. Té gràcia perquè hem passat sovint per l'alta vall del Llobregat i per la carretera a Saldes i Gósol, i amb aquesta ruta veus els paisatges d’aquestes contrades des de dalt i diferents.

 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada