Google Website Translator Gadget

Sobre cookies

dissabte, 23 de setembre del 2017

Torrent de la Masica a Vallfogona

La ruta és una llarga volta des de Vallfogona del Ripollès pel torrent de la Masica i després carenejant fins l’ermita de Santa Magdalena i retornar a Vallfogona. Hem seguit l’itinerari https://ca.wikiloc.com/wikiloc/view.do?id=13593694 , uns 16 km, amb un desnivell de tan sols de 700 metres, que puja suau però amb una baixada pronunciada des de l’ermita de Santa Magdalena.
 
Punt d'inici

Font de la Tosca

Torrent de la Masica

L’itinerari comença prop de la Font de la Tosca. La pedra tosca o travertí és una formació calcària molt porosa formada per la precipitació del carbonat de calci dissolt a l’aigua sobre l’herba o molsa de les fonts. Això produeix al llarg dels segles unes formacions rocoses de força gruix. Es comença veient aquest tipus de roca en aquesta font i després es troben aquestes formacions al llarg del torrent de la Masica.
 
Torrent de la Masica

Torrent de la Masica

Desviació del camí principal, encara menys aigua!

El torrent de la Masica és espectacular per les contínues cascades i petits gorgs. La pega és que baixava molt poca aigua. Si es comença l’excursió aviat i segons l’època de l’any en que es faci, el torrent el trobarem molt fosc.
 
Torrent de la Masica


Petita desviació del camí principal

Part superior del torrent de la Masica

Quasi tota l’excursió és per fagedes, pel que seria més maco en plena tardor. Però llavors el dia encara seria més curt, i la foscor al torrent  encara augmentaria. Una possible alternativa és fer l’excursió al revés, així s’arribaria al torrent amb més llum i es podria fer a la tardor pels colors de la fageda. Per contra la pujada des de Vallfogona fins a l’ermita de Santa Magdalena es faria dura.
 
Masses tanques de filferros amb punxes

Sant Amanç, Taga i Puigmal

Un cop es deixa la zona del torrent es segueix el PR-C59 i es tenen vistes diverses: Sant Amanç, Taga i Puigmal alineats, un moment es veu Bellmunt, després el Puigsacalm. No gaire més ja que es va tota l’estona per boscos.

Des que es deixa el torrent cal travessar diverses filferrades, no s’acaba d’entendre perquè hi ha tants tancats. En un parell cal literalment tirar-se per terra i passar per sota!
 
Afegeix la llegenda


Ermita de Santa Magdalena de Cambrils

Des de l’ermita de Santa Magdalena es segueix el PR-C59-2 en forta baixada. En acabar, i a tocar del cotxe, no trobàvem el camí que indicava el track que seguíem i ens hem ficat cap al torrent de la Bauma. Prop del càmping ja l’havíem creuat aquest torrent en un indret molt maco, i amb força més aigua que al torrent de la Masica. Hem tornat a comprovar que és molt interessant també!
 
Torrent de la Bauma

Torrent de la Bauma

En resum, una excursió amb l’espectacularitat del torrent de la Masica, que ho serà més o menys segons l’època de l’any i les pluges. I porteu el navegador perquè hi han varis punts poc evidents.

Torrent de la Bauma a tocar de Vallfogona

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada