Google Website Translator Gadget

Sobre cookies

dilluns, 15 de gener del 2018

Volta pel Far
Amb sortida de Sant Martí Sacalm, terme de Susqueda a la comarca de la Selva, a on s'hi arriba per Amer, es pot fer una volta que passa pel santuari i mirador del Far. Havíem fet aquesta circular un dia de pluja i vam tenir problemes per trobar el pas a la tanca de la finca de la Triola. Per aquest motiu la volíem repetir amb sol i esquivant la casa esmentada. Des del pla de l'Om l'altre cop vam baixar pel pas del Goleró. Avui ho farem pel de Cabrafiga.
Just en començar veiem el Pirineu ben nevat

La imponent paret del Far
Des de Sant Martí Sacalm s'agafa la pista en direcció a la paret del Far. Un primer encreuament al lloc per on tornarem. Seguim cap on diu Santa Anna, una pista més petita. Va pujant fins a un punt on el camí ens deixa triar el camí curt o el llarg, evidentment el curt puja més dret. El llarg surt a la mateixa capelleta de Santa Anna, a la carretera que porta al santuari i mirador del Far, i el curt una mica més amunt en direcció al Far. El camí és bonic, amb vegetació espessa, ombrívol, i salva elegantment el grau.
El camí curt de Santa Anna
Un cop s'ha pujat a l'altiplà del Far es segueix la carretera fins al final, on es troba el santuari, restaurant, àrees de picnic, i un fantàstic mirador. Es veu des del Pirineu oriental fins la plana de Vic coberta per la boira i d'on sobresurten els cingles de Rupit i Tavertet. Al fons es veu Montserrat i sant Llorenç del Munt. Cap al Montseny s'acaben els núvols.
Montseny

Sant Llorenç del Munt i Montserrat al fons
Per la zona de picnic es va a buscar el camí que ressegueix el cingle. La vista no canvia gaire però és maco, s'assaboreix més que des del mirador.

Sota les boires l'embassament de Susqueda
Al camí arriba fins al pla de l'Om, un gran pla amb alguna casa, bestiar, i d'on surten els dos camins que baixen del cingle, el de Goleró i el de Cabrafiga. Pel de Goleró s'ha de seguir i travessar tot el pla, mentre que el de Cabrafiga està tot just arribar-hi, hi ha una porta que no s'ha de creuar.
Pla de l'Om

Per aquí baixa el camí de Cabrafiga
El camí de Cabrafiga torna a ser un típic camí que salva el grau, pendent, obac, ben fet, força ben marcat. Acaba en una pista que segueix baixant, de fet anem paral·lels al camí del cingle però ara per sota d'on hem passat abans. Aquesta pista connecta més avall amb la pista que ve de la Triola i que ens torna a Sant Martí Sacalm.
El cingle del Far des del costat de tornada

Una ruta curta i fàcil amb molt bones vistes.

Track


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada