Google Website Translator Gadget

Sobre cookies

dijous, 25 de gener de 2018

Voltant per l'Obac costat RellinarsAl Parc Natural de Sant Llorenç del Munt il’Obac hem volgut explorar una part que no coneixíem i hem seguit la ruta wikiloc ID 3929635. Es comença a l’aparcament de la Casa Nova de l’Obac, carretera de Terrassa a Rellinars


Deixant el cotxe en aquest aparcament el camí comença a la Casa Nova de l’Obac, ara centre d’activitats o gestió del Parc Natural. Es passa pel costat del restaurant La Pastora, es segueix el camí i aviat es troba la Casa Vella. No està molt indicat, ens trobem camins sense cap indicació i cal anar vigilant amb el navegador que agafem el correcte. El camí enfila cap al Turó de la Mamella amb unes vistes espectaculars amb el fons del Pirineu nevat. A dins del bosc es troba el Pou de Glaç i poc desprès en un paratge curiós cal encertar el camí del Collet Estret. Un camí a mà esquerra baixa al barranc de la Portella, i un a la dreta fa més volta. El que volem seguir, del collet, s’enfila per una curta carena i baixa a passar per sota el Castellsapera.Es segueix pel camí Ral de Barcelona a Manresa, es passa per darrera del Paller de Tot l’Any i donant voltes per la peculiar geologia de la zona s’arriba a la casa de les Boades. Una casa amb bastants edificacions en diferents estils i estat de conservació, i bon punt de referència.


Montserrat i Paller de Tot l'Any


Casa Les Boades

Es segueix la pista fins a trobar la Riera de Rellinars, es gira a mà esquerra uns 90 graus i es creua la riera. Un altre camí segueix enfilant-se per aquest costat fins que es va buscar una altra riera, la de la Font del Conill. Seguint aquest camí s’acaba la riera i pel bosc s’arriba al final, altra cop a la Casa Nova de l’Obac.
 
Riera de la Font del Conill

Vista final des de la Casa Nova de l'Obac

És una excursió amb vistes espectaculars cap a Montserrat, cap al Bages, el Castellsapera, el Paller de Tot l’Any, el Pirineu de fons. Però cal estar molt atent als diversos encreuaments de camins, en general no senyalitzats.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada