Google Website Translator Gadget

Sobre cookies

dilluns, 9 d’abril del 2018

Ruta prehistòrica de Céllecs i bosc encantat d'Òrrius




Sant Bartomeu de Cabanyes

Hem seguit la ruta https://ca.wikiloc.com/wikiloc/rutes-senderisme/bosc-encantat-dorrius-des-de-sant-bartomeu-by-orrius-team-9519950&showFollow=1#wp-9519945 d'Òrrius Team molt ben explicada. Discorre per camins entre el Vallès i el Maresme, costat Vallès.



Es surt de l’ermita de Sant Bartomeu deCabanyes, a la carretera d’Òrrius a La Roca. Es comença de baixada cap a la font de sant Bartomeu i seguim baixant, tant que ens despistem i ja no seguim la ruta que volíem. Això ens indica que cal anar amb molt de compte si volem veure tot el que proposa la ruta. La direcció que portem ens assenyala que aviat trobarem la ruta de nou pel que seguim baixant, però la penalització és que ens perdem el dolmen de Céllecs i al Plat del Molí que formen part de la "Ruta Prehistòrica de Céllecs".

 
L'Elefant

L'Indi


Així anem a parar al Bosc Encantat d’Òrrius, a tocar de la carretera de La Roca a Òrrius. Anem veient els diferents elements que amaga aquest bosc, l’Elefant, el Moai, l’Indi, blocs de pedra treballats per donar aquestes formes, molt sorprenent.

 
Pedra de les Creus

Pedra de les Creus

Pedra Foradada


Deixem el Bosc Encantat i per camins i corriols anem a trobar la "Ruta Prehistòrica de Céllecs" altre cop. Veiem la Pedra de les Creus, el dolmen de Can Gol II (el I crec que està dins una casa a una urbanització i per això té menys gràcia), la Pedra Foradada i la Pedra de les Orenetes, un enorme bloc amb pintures primitives que costen de veure.

 
Pedra de les Orenetes

A partir d’aquí per corriols de pujada es retorna a Sant Bartomeu. Tingueu en compte que compartiu corriols estrets, amb poca visibilitat en alguns punts, amb els practicants del BTT.

 
Camins primaverals

És una volta senzilla tècnicament parlant, interessant culturalment, i en que la multitud d’encreuaments fan quasi obligatori l’ús de navegador.








Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada